D. LIPŠIC: V stanovisku tureckej strany nie je žiadna konkrétna výčitka

NETKY.SK • 13 Január 2011, 08:29 • 2 min
D. LIPŠIC: V stanovisku tureckej strany nie je žiadna konkrétna výčitka

D. LIPŠIC: V stanovisku tureckej strany nie je žiadna konkrétna výčitka

slovakia

left justify in out

Zo stanoviska tureckej strany v súvislosti s nevydarenou policajnou akciou nevyplýva podľa ministra vnútra Daniela Lipšica nič. "Je všeobecné, nie je tam žiadna konkrétna výčitka," poznamenal po dnešnom rokovaní vlády.
Pripomenul, že Eurojust, ako aj ostatné zúčastnené krajiny potvrdili, že dohoda bola úplne jasná, a to, že kamión naložený prekurzorom na výrobu heroínu bude odsledovaný a vodič zatknutý. "Turci dohodu porušili."
Lipšic avizoval, že bude žiadať, aby Turecko zrušilo pre českého kamionistu ročný zákaz vstupu do krajiny. "Lebo to, čo sa udialo v Turecku nebolo spravodlivé a bolo porušením dohôd. Bolo to zlyhanie tureckej strany," zhrnul. To, či sa bude nejakým spôsobom odškodňovať špedičná firma, ktorej kamión patril, bude podľa Lipšica závisieť od rokovania s tureckou stranou.
Chyby v medzinárodnej policajnej akcii, pri ktorej bol v Turecku zadržaný český kamionista, boli na slovenskej strane. Uviedla vo svojom vyjadrení turecká ambasáda, ktorá ho v utorok 11. januára poskytla televízii Markíza. "Bohužiaľ zo strany slovenských bezpečnostných síl došlo k niektorým chybám a nedostatkom pri plnení požiadaviek a medzinárodných noriem, na ktoré sú naše bezpečnostné sily zvyknuté," píše sa v stanovisku.
Turci sú podľa televízie sklamaní aj z vyjadrení slovenských orgánov pre médiá. Špeciálne sú prekvapení z tohto komentára ministra Lipšica, že aj tento prípad asi potvrdzuje, že Turecko nie je pripravené na vstup do Európskej únie. "Povedal som svoj názor, za ktorým si stojím," reagoval šéf rezortu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies