D. Čaplovič bude školský výbor informovať o Richterovom titule

NETKY.SK • 12 Jún 2012, 13:40 • 2 min
D. Čaplovič bude školský výbor informovať o Richterovom titule

D. Čaplovič bude školský výbor informovať o Richterovom titule - Politika Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) bude členov parlamentného školského výboru informovať, ako prebieha kontrola ministerstva na Právnickej fakulte Univerzity Mateja Bela (UM

slovakia

left justify in out

img

Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) bude členov parlamentného školského výboru informovať, ako prebieha kontrola ministerstva na Právnickej fakulte Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici, kde získal právnický titul minister práce Ján Richter (Smer-SD).
      „Prijali sme jednomyseľné rozhodnutie, že minister príde informovať o priebehu šetrenia na UMB. Nesmierne sa z toho tešíme, keďže na minulom zasadnutí výboru takáto informácia nebola možná,“ povedala členka výboru Jana Žitňanská (nezávislá). Aj keď v uznesení, za ktoré hlasovali i poslanci Smeru-SD, nie je presný dátum, dokedy má Čaplovič informácie poskytnúť, podľa Žitňanskej príde na zasadnutie výboru pred júlovou schôdzou Národnej rady SR.
      Čaplovič o kontrole rozhodol v máji po medializovaní viacerých nejasností v súvislosti s Richterovým titulom. „Kontrola sa týka štúdia všetkých študentov v tom ročníku a v danom predmete, nie iba ministra Richtera," uviedol vtedy hovorca ministra Michal Kaliňák. 
      Na nezrovnalosti v prípade Richterovho titulu upozornilo SME. Minister mal podľa denníka vyštudovať za doktora práv vďaka spornému bakalárskemu diplomu z 19. januára 2002. Získal ho len päť mesiacov predtým, ako vtedajší rektor univerzity Milan Murgaš vyhlásil, že ide o neakreditovaný študijný odbor, ktorý sa nemôže ukončiť titulom bakalár. Ako nakoniec Richter a jeho spolužiaci k titulu prišli, rektor vysvetliť nevedel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies