Cyklistom môže pomôcť aplikácia Všetci na bajk s viac ako 200 cieľmi

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 18:22 • 2 min
Cyklistom môže pomôcť aplikácia Všetci na bajk s viac ako 200 cieľmi

BRATISLAVA - Rodiny s deťmi, jednotlivci aj športoví nadšenci môžu bicyklovať celé leto aj vďaka mobilnej aplikácii Všetci na bajk.

slovakia

left justify in out

Aplikáciu je možné stiahnuť si zdarma, pričom obsahuje viac ako 200 cieľových destinácií s popisom.

Mobilnú aplikáciu, ktorá funguje ako mapa inšpirácií na cyklovýlety, prinieslo slovenské rodinné vydavateľstvo DAJAMA. To sa venuje už viac než 20 rokov témam turistiky a propagácii prírodných a kultúrnych krás Slovenska. Takouto hravou formou sa rozhodli povzbudiť ľudí, aby strávili aktívne leto na bicykli a spoznávali svoju krajinu. "Projekt Všetci na bajk ukazuje ľuďom, že aj doma je veľa zaujímavých miest pre cyklistov, ktoré môžu navštíviť. Ide o zážitky, ktoré nemusia stáť veľa peňazí," uviedla manažérka projektu Daniela Kollárová.

 

Účastníci môžu napríklad objaviť dvojpodlažný bunker s dvoma pancierovými zvonmi z roku 1937 alebo tzv. "Písaný kameň", ktorý je pamiatkou na spor Mikuláša Pálffyho s vtedajším Prešporkom. V zozname sú aj mnohé kostoly, kaštiele, vyhliadky, ale aj cykloservisy a bufety na občerstvenie.

 

Pilotný projekt zahŕňa zatiaľ Bratislavský kraj, ale budúci rok už má pribudnúť celé Slovensko. "Postupne vydávame tlačených cyklistických sprievodcov pod názvom Najkrajšie cyklotrasy pre jednotlivé regióny Slovenska. Mobilnú aplikáciu by sme podľa toho chceli tiež postupne rozšíriť," dodala Kollárová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies