Cupákovú na Cene SR pripravil o limit vietor, skúsi to ešte v Maďarsku

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 07:38 • 2 min
Cupákovú na Cene SR pripravil o limit vietor, skúsi to ešte v Maďarsku

Cupákovú na Cene SR pripravil o limit vietor, skúsi to ešte v Maďarsku

slovakia

left justify in out

Jubilejný 50. ročník atletického mítingu Cena Slovenska nepriniesol ďalšieho limitára na blížiace sa majstrovstvá Európy v Barcelone (27. júla - 1. augusta). V stredu sa na bratislavských Pasienkoch pokúšalo o účasť viac pretekárov a najväčšie šance mala v behu na 100 m cez prekážky Miriam Cupáková.
Pretekárka Spartaka Dubnica nad Váhom už v rozbehu dosiahla čas 13,30 a ostrý limit Slovenského atletického zväzu jej ušiel iba o jedinú stotinu, no s nedovolenou podporou vetra. Vo finále limit pokorila, keď zabehla výborný čas 13,24 s, no na ceste do Barcelony ju opäť zastavil nepovolený vietor s rýchlosťou 2,8 m/s. "Limit je 13,29 a ja som bežala 13,24. Žiaľbohu, vietor trochu zafúkal, takže ma to mrzí. Cez víkend idem bojovať ešte do Maďarska, tak dúfam, že tam bude dobré počasie a ten limit padne," uviedla Cupáková.
Skúsená šprintérka mala pomalý štart do sezóny, keďže ju zabrzdili zdravotné problémy: "Trošku ma odstavilo to päťtýždňové čakanie. Keby som začala sezónu tak, ako som mala, ten limit by už bol dávno splnený. Teraz som už zdravotne v poriadku, no je to ťažké. Keď naháňate limit, trafiť na počasie a správny vietor je ťažké. Hlavne, keď je Európa už koncom júla," dodala Cupáková, ktorú nesplnený limit mrzí o to viac, že po sezóne končí kariéru: "Prakticky budem behať ešte do konca septembra, pretože ma čaká finále extraligy a Atletický most za Dubnicu. Potom asi definitívne skončím. Práve končím školu, na záver augusta mám obhajoby a potom sa chcem venovať trénerstvu ako kondičná trénerka," dodala.
Z pretekárov, ktorí sa predstavili na stredajšom mítingu, sa môže tešiť na majstrovstvá Európy výškar Peter Horák. Ten si prišiel na Pasienky skôr zatrénovať, keďže limit do Barcelony splnil už dávnejšie. V Bratislave zvíťazil jednoznačne a bez konkurenčne, no s výkonom 216 cm nemohol byť spokojný. "Bol to tréning, ale mohlo to byť troška lepšie. V rozcvičke som sa cítil celkom dobre, no potom mi ten pocit ušiel a nebežal som dobre, ani odraz nebol dobrý. Čakal som, že tu skočím nad 220, no treba dať hlavu hore a pozerať na Európu," uviedol Horák, ktorý pred ME absolvuje ešte dva mítingy a hneď ten prvý sa uskutoční práve v Barcelone. "Bude to na rovnakom mieste ako majstrovstvá. Organizátori si chcú vyskúšať, ako to budú zvládať na Európe, tak som dostal pozvanie a som veľmi rád, že si to môžem vyskúšať aj ja."
V Barcelone má jasný cieľ - prebiť sa do finále. "Treba si spraviť dobrý pocit ešte v príprave, skákať trošku vyššie. Ja by som tam chcel spraviť to finále, aj keď výkony tomu zatiaľ nenasvedčujú. Ale verím, že sa stane taký malý zázrak a ja do toho finále preniknem."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies