Čudujete sa niekedy ako môžu byť určití ľudia takí šarmantní? Poradíme vám ako si získať ostatných čarom svojej osobnosti takisto ako oni

NETKY.SK • 16 November 2023, 12:00 • 2 min
Čudujete sa niekedy ako môžu byť určití ľudia takí šarmantní? Poradíme vám ako si získať ostatných čarom svojej osobnosti takisto ako oni

Ak chcete mať schopnosť okúzliť ľudí alebo sa im zapáčiť, musíte sa stať lepším konverzátorom. Skutočný konverzátor pozná tajomstvo upútania pozornosti a udržania záujmu ľudí o konverzáciu. To je najjednoduchší spôsob, ako pridať šarm svojej osobnosti, pretože zvyšok príde prirodzene, keď získate sebadôveru. Prinášame tipy, ako pôsobiť na ľudí šarmantnejšie, a tým si získať ich priazeň.

slovakia

left justify in out

Nadviažte očný kontakt

Ak naozaj chcete zosilniť svoj šarm, nadviažte očný kontakt.  Len málo vecí hovorí „počúvam“ viac ako priamy očný kontakt. Podľa výskumu  univerzity v Miami vedci zistili, že účastníci, ktorí komunikovali priamym očným kontaktom, a nie odvráteným pohľadom, si viac vážili svojho konverzačného kolegu.

 

Venujte ľuďom kúsok seba

Zastavte sa na chvíľu a premýšľajte o dvoch alebo troch sympatických ľuďoch, ktorých poznáte.
Kontrolujú neustále svoj telefón, keď s nimi hovoríte? Neustále presmerujú konverzácie na seba, aby sa mohli stať stredobodom pozornosti?
Pravdepodobne nie.

V skutočnosti majú títo ľudia spoločné to, že vám zvyčajne venujú svoju plnú pozornosť a vedú o vás rozhovor. Kladú vám inteligentné otázky a prejavujú skutočný záujem o to, čo sa deje vo vašom živote.
Pamätajú si, čo ste im povedali, keď ste sa naposledy stretli.
A čo je najdôležitejšie, cítite, že vás majú skutočne radi.
Zameriavajú sa skôr na to, aby boli „zaujímaví“, než aby vyzerali „zaujímavo“.

Ako v skratke uplatniť tento zvyk:

Vždy sa snažte venovať svoju plnú pozornosť ľuďom. Odložte telefón, nadviažte očný kontakt a nechajte ich, aby boli hlavným predmetom akejkoľvek konverzácie.

Nebojte sa zdieľať svoje zraniteľné miesta

„Aby sme boli autentickí, musíme pestovať odvahu byť nedokonalí – a zraniteľní. Musíme veriť, že sme v podstate hodní lásky a prijatia, tak ako sme.“ - Brené Brown

Zraniteľnosť je emocionálne vystavenie sa pred hotovú vec. Robí ich to ľudí ľudskejšími. Sympatickí ľudia sa neboja odhaliť svoje nedokonalosti ani to, ako sa popasovali s ťažkými chvíľami.
Neschovávajú sa za masku. Naučili sa oceniť a prijať svoje autentické ja a svoje nedokonalosti a nie je nič krajšie ako to.

Ako v skratke uplatniť tento zvyk:

Odhaľovanie zraniteľností sa môže zdať desivé. Ale práve to nám umožňuje skutočne sa spojiť s ostatnými a byť autentickí.

Môžete tak urobiť jednoduchým priznaním si minulej chyby a následným podelením sa o ňu. Respektíve podelenie sa o niektoré zo svojich najväčších obáv, respektíve zdieľanie svojich nedokonalostí, o ktorých nikto nevie.

Buďte zvedaví na ostatných, viac, než by mohli očakávať

Jeden zo zvykov, ktorý majú sympatickí ľudia spoločný, je, že sú na vás zvedaví a pravdepodobne viac, ako ste čakali.

Ak sa nad tým zamyslíte, zvedavosť je hlavnou zložkou, ktorá udržiava pútavú konverzáciu.

Buďme na chvíľu úprimní: keď je niekto zvedavý na našu prácu, vášne a ciele alebo čokoľvek, čo je súčasťou nás samotných, je nám sympatickejší. Zvyčajne nás to núti hovoriť a tráviť s dotyčními zvedavcami viac času.

Ako v skratke uplatniť tento zvyk:

Ak chcete ukázať skutočnú zvedavosť, pokladajte ostatným premyslené otázky. Pochopte, aké sú ich vášne, a pustite sa do zaujímavých, otvorených otázok.

Poznajte mená všetkých

Ak je zabúdanie mien problém, ktorý často riešite, možno je čas zahrať si hru s menami. Na začiatok je úplne pochopiteľné, že pri stretnutí s davom piatich alebo viacerých ľudí sa vám po predstavení druhej osoby začne vypínať mozog. Keď sa s niekým prvýkrát predstavíte, zopakujte mu jeho meno, aby ste zdôraznili, že vám záleží aspoň na tom, aby ste si ho zapamätali. 

Prestaňte sa pozerať na telefón

Váš Instagram feed prežije bez vášho starostlivého dohľadu päť minút. Toto pravidlo platí najmä pre každú situáciu, ktorá by si mala pritiahnuť celú vašu pozornosť – napríklad ak sa vám niekto zveruje alebo vás niekto požiada o radu v súvislosti s problémom.

Táto osoba dôveruje vašim postrehom – nepremárnite to.

Sledujte reč tela

Reč tela hovorí za vás, aj keď vaše slová hovoria niečo iné. Osoba, s ktorou sa rozprávate, skôr uverí tomu, čo jej hovorí vaše telo, než slovám, ktoré si vyberiete. Uistite sa teda, že reč vášho tela je pozitívna a otvorená.

Neprekrížte si ruky na tele a neseďte s prekríženými nohami. Toto sú oba príklady obrannej reči tela.

Dbajte na pravidelný očný kontakt. Držte ruky v lone alebo vedľa seba.

Ak môžete, mierne natočte telo smerom k osobe, s ktorou sa rozprávate. Pri rozprávaní sa tiež mierne nakloňte – ale nie príliš.

Usmievajte sa - živo 

Keď sa usmievate, ostatní sa cítia pohodlne. Každý má rád šťastných ľudí. Takže sa usmievajte a buďte šťastní, že ste medzi ostatnými.

Váš šťastný stav mysle bude žiariť a urobí vás veľmi sympatickým pre ostatných. Nevrlí alebo nezaujatí ľudia ostatných len odstrašujú. Usmievajte sa, pretože je to zadarmo. Nikdy neviete, čo všetko môže urobiť obyčajný úsmev.

NBC tvrdí, že výskum naznačuje , že úsmev vyvoláva silnú chemickú reakciu v mozgu, vďaka ktorej sa ľudia môžu cítiť lepšie.

Zdroje: 

https://thetrulycharming.com/how-to-be-charming/

https://bestlifeonline.com/easy-ways-to-be-more-charming/

https://www.lovepanky.com/my-life/better-life/how-to-be-charming-and-liked

https://hackspirit.com/how-to-be-charming/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: charmingman.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies