Crosby prekonal Jágra, Ovečkin napodobnil legendy

NETKY.SK • 26 Január 2018, 11:43 • 2 min
Crosby prekonal Jágra, Ovečkin napodobnil legendy

V nočných zápasoch NHL padali aj klubové či súťažné rekordy.

slovakia

left justify in out

V drese Chicaga exceloval Alex DeBrincat. Talentovaný americký útočník sa na triumfe 5:1 nad Detroitom podieľal tromi gólmi a jednou asistenciou. Pre 20-ročného krídelníka to bol už druhý hetrik v krátkej profiligovej kariére, podobným kúskom sa prezentoval v novembri proti Anaheimu. DeBrincat je od ročníka 1982/83 prvý nováčik v drese Chicaga, ktorý vo svojej premiérovej sezóne strelil dva hetriky, pred ním sa to naposledy podarilo Stevovi Larmerovi. Mladík, ktorý vyrastal na predmestí Detroitu, mal v hľadisku rodinu a viacero známych.

 

"Je to skvelý pocit, že sa mi to podarilo pred zrakmi rodiny a priateľov. Dnes sa ku mne odrážali všetky puky. Nikdy som nehral v Joe Louis Arene, čo by bolo niečo úžasné, ale aj Little Caesars Arena (nová hala Red Wings, pozn. red.) je fantastické miesto pre hokej," povedal DeBrincat pre oficiálny ligový portál.

 

Sekundoval mu s tromi bodmi (1+2) spoluhráč Anthony Duclair, ktorý prišiel do Chicaga výmenou za Richarda Pánika. Blackhawks sa tešili z plného bodového zisku po štyroch prehrách, z triumfu sa radoval aj slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý odohral 13:45 min. a vyslal dve strely. Dvoma streleckými pokusmi sa počas 17 a pol minúty prezentoval aj jeho krajan Tomáš Tatar, krídelník Detroitu si odsedel i dve trestné minúty.

 

Pod víťazstvo Capitals na ľade Floridy 4:2 sa podpísal Alexander Ovečkin gólom a asistenciou. Ruský kanonier tak aj v 13. sezóne v profilige dokázal pokoriť 30-gólovú hranicu a upevnil si pozíciu na čele tabuľky strelcov. Jeho asistencia bola jubilejná 500. v zámorskej kariére. Iba legendy Wayne Gretzky a Mike Gartner dosiahli pred ním 30-gólovú métu v každej z prvých 13 sezón v NHL. Ovečkin ako tretí aktívny hráč v lige po Jaromírovi Jágrovi a Patrickovi Marleauovi má na konte 500 gólov i asistencií. Tieto méty prekonal aj Slovák Marián Hossa, krídelník Chicaga ale vynecháva prebiehajúcu sezónu pre kožné ochorenie a je možné, že ukončí kariéru. Pre "Caps" však nebolo všetko ideálne, zápas nedohral pre zranenie dolnej časti tela Ovečkinov krajan Jevgenij Kuznecov.

 

Kapitán Penguins Sidney Crosby sa na výhre 6:3 nad Minnesotou podieľal tromi asistenciami a prekonal Jaromíra Jágra na druhom mieste v historickej klubovej tabuľke produktivity. Na konte má celkovo 1082 bodov, pred ním je iba legendárny Mario Lemieux, súčasný majiteľ "tučniakov" počas kariéry nazbieral 1723 bodov. 

 

Nashville triumfoval na ľade New Jersey 3:0 aj zásluhou fínskeho brankára Pekku Rinneho. Ten zlikvidival všetkých 23 striel domácich a zaknihoval si štvrté čisté konto v sezóne a 47. v profiligovej kariére. "Počas celej sezóny hráme dobrý hokej, teší nás forma, akú máme pred prestávkou. Zatiaľ sme s vývojom spokojní, teraz sa však začína skutočná sezóna," zdôraznil Rinne.

 

Buffalo pred dvoma dňami triumfovalo na ľade Edmontonu vysoko 5:0 a v noci na piatok vynulovalo aj domáci Vancouver. Pod výhru Sabres v pomere 4:0 sa najvýraznejšou mierou podpísal švédsky brankár Robin Lehner, ktorý kryl všetkých 30 striel súpera a dosiahol tretie čisté konto v sezóne a ôsme v kariére. Lehner je prvý brankár Sabres s dvomi nulami po sebe od roku 2012, keď sa to podarilo Ryanovi Millerovi.

 

Slováci v akcii:

 

Tomáš Tatar (Detroit) 17:32 0 0 0 0 2 2

Tomáš Jurčo (Chicago) 13:45 0 0 0 0 2 0

Richard Pánik (Arizona) 20:27 0 0 0 0 4 0

Zdeno Chára (Boston) 22:48 0 0 0 +1 4 0

Andrej Sekera (Edmonton) 8:42 0 0 0 -1 0 0

Marko Daňo (Winnipeg) 8:45 0 0 0 0 3 2

------------------------------------------------

Jaroslav Halák (NY Islanders) 60:00 1/39 97,4

 

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies