Čontofalský: Rozmýšľam o konci kariéry, do USA sa nevrátim

NETKY.SK • 16 December 2015, 10:41 • 2 min
Čontofalský: Rozmýšľam o konci kariéry, do USA sa nevrátim

PETROHRAD - Niekdajší brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Čontofalský prezradil, že sa pomaly blíži chvíľa, keď definitívne 'zavesí kopačky na klinec'. Tridsaťsedemročný Košičan nedávno ukončil pôsobenie v americkom klube Tampa Bay Rowdies, ktorý účinkuje v súťaži North American Soccer League (NASL).

slovakia

left justify in out

"Do Tampy som prišiel z Miami (z klubu Fort Lauderdale Strikers, pozn.) vo februári tohto roka. Majiteľ Rowdies je bohatý človek pôsobiaci v oblasti stavebníctva. Dotiahol veľa hráčov z Latinskej Ameriky, Venezuely, Kolumbie, Brazílie či Argentíny. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám postúpiť do play-off. Nedávno som mal ponuku z Indianapolisu, ale zdá sa, že sa do USA už nevrátim. Možno budem hrať v Prahe. Je však pravdepodobné aj to, že pomaly budem premýšľať o odchode do dôchodku. Je potrebné hľadať si iné uplatnenie," vyhlásil Čontofalský v rozhovore pre ruský portál Šport deň za dňom.


Tridsaťštyrinásobný slovenský reprezentant (2002 - 2009) priznal, že sa plánuje pohybovať vo futbale aj po skončení profesionálnej kariéry. "Myslím si, že budem pracovať ako hráčsky agent, prípadne si nájdem iné uplatnenie vo futbalovej oblasti. Hotel či reštauráciu si otvárať nebudem. Netuším, ako to funguje. Ak by som mal ďalej hrávať, tak iba na amatérskej úrovni. Už však nie v bránke, ale v útoku. Konečne rozhodnutie ohľadne mojej budúcnosti som zatiaľ neurobil. Mohlo by sa tak stať začiatkom budúceho roka," doplnil Čontofalský, ktorý sa pristavil aj pri aktuálnej téme týchto dní - žrebe skupinovej fázy ME 2016.


"Vyžrebovali nám veľmi ťažkú skupinu. Som rád, že sa stretneme s Rusmi. V posledných rokoch sa nám v zápasoch s nimi darilo. Zaujímavé bude sledovať aj duely s britskými tímami. Dúfajme, že sa podarí postúpiť nám aj Rusom," vyhlásil bývalý gólman Bohemiansu Praha či Zenitu Petrohrad, ktorý odchytal oba duely s Ruskom v kvalifikácii o postup na MS 2006. Pre Čontofalského boli najúspešnejšie roky strávené v Zenite. Vyhral ruskú najvyššiu súťaž a v roku 2008 s ním dokonca získal triumf v Pohári UEFA aj Európskom superpohári.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies