Colníci zaistili viac ako 82-tisíc pašovaných nábojov

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 16:13 • 2 min
Colníci zaistili viac ako 82-tisíc pašovaných nábojov

MICHALOVCE - Colníci z Michaloviec zaistili viac ako 82.000 nábojníc, nábojov a nábojok. Zo Slovenska ich chcel cez hraničný priechod Vyšné Nemecké prepašovať ukrajinský občan. Ukryl ich v palivovej nádrži osobného motorového vozidla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Dňa 6. júna kontrolovali colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké na výstupe zo Slovenska osobné motorové vozidlo s michalovskými evidenčnými číslami," vysvetlila Baloghová. "Vodič - občan Ukrajiny, na výzvu colníka nepriznal žiadny tovar, ktorý by vyvážal zo Slovenska na Ukrajinu. Colníci sa však rozhodli vozidlo skontrolovať," dodala. V palivovej nádrži podľa nej colníci našli 82.550 kusov streliva, z toho 1950 nábojníc bez zápalky typu 6,35 Browning/25 auto (39 balení), 1000 kusov 9 mm nábojok typu P.A.Blanc a 79.600 kusov 4 mm nábojov typu Flobert (398 balení). 

"Prípad bol pre podozrenie zo spáchania trestného činu odovzdaný vecne a miestne príslušnému vyšetrovateľovi PZ v Michalovciach. V súčasnosti sa čaká na jeho rozhodnutie," uzavrela Baloghová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies