Colníci na hranici odhalili nelegálny dovoz húb, zrejme ide o lysohlávky

NETKY.SK • 2 November 2016, 15:50 • 2 min
Colníci na hranici odhalili nelegálny dovoz húb, zrejme ide o lysohlávky

VYŠNÉ NEMECKÉ - Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké (okr. Sobrance) odhalili colníci nelegálny dovoz húb, ktoré pripomínali lysohlávku.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, previezť sa ich v pondelok v noci pokúsil občan s trvalým pobytom na Ukrajine a s maďarským cestovným pasom. "Počas štandardnej colnej kontroly odhalili colníci v osobnej batožine vodiča pánsku bundu, vo vrecku ktorej bola vložená fľaša označená ako biely čaj," povedala hovorkyňa s tým, že vo fľaši bola huba, ktorá pripomínala lysohlávku, ktorú možno zaradiť medzi psychotropné látky organického pôvodu s halucinogénnymi účinkami. "Išlo o 0,004 kg sušiny," dodala Baloghová.


V aute sa viezli štyria ľudia, ktorí podľa slov vodiča išli do Českej republiky. "Pre podozrenie, že ide o omamné a psychotropné látky, colníci prípad odovzdali vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície v Michalovciach a posádkou eskortovali na miesto vyšetrovania v Sobranciach," povedala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies