Čo urobili s dvojmesačnými šteniatkami, ktoré našli v škatuli?

NETKY.SK • 25 November 2020, 08:30 • 2 min
Čo urobili s dvojmesačnými šteniatkami, ktoré našli v škatuli?

Policajti sa opäť ukázali, že heslo "Pomáhať a chrániť" nie je pre nich len floskula, alebo prázdna fráza.

slovakia

left justify in out

Počas vykonávania svojich povinností, keď majú teda preventívne a represívne pôsobiť predovšetkým voči ľuďom, ukázali, že majú srdce na správnom mieste.

 

„Policajti Jakub Dronzek a Patrik Selep boli vyslaní do obce Chemľnica, okres Stará Ľubovňa. Miestny občan, 14-ročný chlapec, si pred svojim domom všimol škatuľu, v ktorej sa nachádzali štyri asi dvojmesačné šteniatka,“ vysvetlili strážcovia zákona na sociálnej sieti.

 

Dodali aj informácie o tvrdeniach svedkov, ktorí naznačujú neľudské správanie k zvieratám. „Podľa svedkov škatuľu niekto na mieste vyložil z vozidla a odišiel preč,“ vysvetlili.

 

 

Títo dvaja strážcovia zákona však nezostali chladní a malým bezbranným stvoreniam pomohli. „Umiestnili ich do vyhrievaného priestoru, striedali sa pri nich, a samozrejme im poskytli stravu,“ dodali policajti na facebooku.

 

No policajti sa rozhodli, že to nebude pomoc len na jedinú noc. Rozhodli sa, že si ich vezmú domov. Voči možnému páchateľovi, ktorý sa zachoval nepekne k zvieracej ríši, už policajti robia potrebné kroky.

 

„Polícia preveruje informácie, ktoré by mohli viesť k ich majiteľovi, ktorý sa ich takýmto nehumánnym spôsobom zbavil. Nebyť všímavého mladíka, ktorý sa nestránil zavolať policajtov, ako aj našich kolegov, šteniatka by do rána umrzli,“ zdôrazňujú na sociálnej sieti strážcovia poriadku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies