Fico odoslal sťažnosť na činnosť protikorupčnej organizácie!

NETKY.SK • 12 Január 2021, 13:40 • 2 min
Fico odoslal sťažnosť na činnosť protikorupčnej organizácie!

Robert Fico dnes odoslal do medzinárodnej centrály Transparency International (TI) v Berlíne list, ktorý obsahuje oficiálnu sťažnosť na činnosť slovenskej pobočky TI. Podľa Fica sa totiž spreneverila hodnotám boja proti korupcii a netransparentnosti a vystupuje ako PR agentúra vlády SR.

slovakia

left justify in out

Robert Fico dnes odoslal do medzinárodnej centrály Transparency International (TI) v Berlíne list, ktorý obsahuje oficiálnu sťažnosť na činnosť slovenskej pobočky TI.

 

Podľa Fica sa totiž spreneverila hodnotám boja proti korupcii a netransparentnosti a vystupuje ako PR agentúra vlády SR.

 

Dodal, že Transparency International Slovensko (TIS) verejne podporila a odsúhlasila netransparentný nákup desiatich miliónov kusov antigénových testov z októbra 2020 a ďalší nákup 2,6 milióna kusov z decembra 2020, informovala hovorkyňa strany Ľubica Končalová.

 

img

Podľa Fica, vláda nákup z októbra 2020 realizovala v neštandardnom tendri prostredníctvom malej firmy Eurolab Lambda, ktorá nevyhrala konkurz najnižšou cenou a ktorá mala byť vylúčená zo súťaže, pretože mala nedoplatky v sociálnom poistení. Tvrdí, že spoločnosť má prepojenie na Igora Matoviča a Richarda Sulíka (SaS).

 

„Slovenská pobočka TI tieto vážne osobné prepojenia úmyselne odignorovala a verejne na ne reagovala útokom proti opozičným predstaviteľom v blogu pod názvom Kupovali štátne rezervy rýchlotesty ´na Kičuru?´. Je nevídané, aby v politickej diskusii o vážnej téme mimovládna organizácia tohto rangu odmietla oprávnenú kritiku na vládu SR a pristúpila k politickému útoku na predstaviteľa opozície,” uviedol Fico.

Podľa neho je mimoriadne vážny aj druhý nákup 2,6 milióna testov z decembra 2020.

 

„A slovenská pobočka TI opäť tento priamy, netransparentný a sprostredkovaný nákup otvorene verejne podporuje,” uviedol tým myšlienku predstaviteľov opozície, že ich vyrušuje citácia verejného blogu na podporu týchto nákupov a otvorený útok proti opozícii „vznikol vďaka finančnej podpore Open Society Initiative for Europe (George Soros), čo autori blogu Lukáš Zajac, Michal Piško a Gabriel Šípoš priamo potvrdzujú v texte blogu”.

V liste tvrdí, že TIS verejne kritizovala slovenské médiá, ktoré podávali o tragédii Milana Lučanského iný obraz, ako si želala vláda.

 

„Nie je mi známe, že by hodnotenie práce médií a útok proti ním v prospech vlády patrilo do náplne práce TI,” zdôraznil.

 

V závere listu sa ohradil proti praktikám slovenskej pobočky a predsedníčku TI požiadal o nápravu „tohto neprijateľného stavu”.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies