ČNB pokračuje v intervenciách, nezmenila ani úrokové sadzby

NETKY.SK • 4 August 2016, 15:36 • 2 min
ČNB pokračuje v intervenciách, nezmenila ani úrokové sadzby

PRAHA - Česká národná banka (ČNB) ponechala úrokové sadzby na historických minimách a zároveň potvrdila, že bude pokračovať v režime devízových intervencií s cieľom udržať kurz českej koruny v blízkosti hodnoty 27 Kč za euro. Uviedol to hovorca centrálnej banky Marek Zeman. Informoval o tom server novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa ekonóma Komerčnej banky Viktora Zeisela nejde o žiadne prekvapenie. Ako dodal, ČNB bude naďalej držať menu oslabenú minimálne do konca tohto roka. Koncom júna Banková rada ČNB zopakovala, že vidí ako pravdepodobné ukončenie režimu devízových intervencií v polovici budúceho roka.

 

Dnešné zasadnutie rady o nastavení menovej politiky bolo prvé, na ktorom sa vo funkcii guvernéra zúčastnil Jiří Rusnok a vo funkciách členov rady Vojtěch Benda a Tomáš Nidetzký. Funkcií sa ujali 1. júla.

 

Banková rada zopakovala, že záväzok týkajúci sa kurzu koruny je jednostranný. Podľa banky to znamená, že nedovolí, aby koruna posilnila na úrovne, ktoré by sa už nedali interpretovať ako "v blízkosti hladiny 27 CZK/EUR".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies