Členom SDKÚ sa stal známy advokát, čo vyvolalo pobúrenie v strane

NETKY.SK • 7 December 2013, 09:48 • 2 min
Členom SDKÚ sa stal známy advokát, čo vyvolalo pobúrenie v strane

BRATISLAVA – Členom SDKÚ-DS sa stal prednedávnom advokát Dušan Repák, čo vyvolalo nevôľu u mnohých členov strany v Bratislavskom kraji. Viacerí pohrozili odchodom z SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

Tento týždeň sa tým zaoberalo aj prezídium strany. Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo prisľúbil, že situáciu bude riešiť. Dnes hovorkyňa strany Jana Zvončeková pre agentúru SITA uviedla, že dotyčný nie je členom strany.

Repák v minulosti zastupoval poslancov strany Vladimíra Mečiara pred ústavným súdom. Tí vtedy chceli dosiahnuť zrušenie Špeciálneho súdu. Daniel Lipšic ho v minulosti označil za právnika blízkeho rodine podnikateľa Jozefa Majského. Mečiar ho navrhol za člena disciplinárneho senátu. 

Viacerí členovia SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji mali problém s jeho prijatím do strany. Situácia sa vyhrotila tak, že podľa informácií agentúry SITA poslankyňa NR SR Magda Vášáryová pohrozila odchodom zo strany. Podobný názor ako ona, mali viacerí členovia SDKÚ-DS v kraji. „Máme problémy, ale nevynášam mimo. Musíme si to riešiť sami,“ povedala Vášáryová pre agentúru SITA s tým, že informáciu agentúry nechcela potvrdiť, ani vyvrátiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies