Členka výkonnej rady ECB: Eurozóna je naďalej zraniteľná

NETKY.SK • 12 Október 2015, 08:38 • 2 min
Členka výkonnej rady ECB: Eurozóna je naďalej zraniteľná

FRANKFURT - Ekonomiky krajín eurozóny ostávajú naďalej veľmi zraniteľné a sama monetárna politika nemôže vyriešiť všetky problémy.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila to členka Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Sabine Lautenschlägerová s tým, že vlády musia podstupovať reformy a uvoľnená monetárna politika pre ne získava čas.

 

"Našou hlavnou obavou je, že naprieč krajinami eurozóny sú domáce slabé miesta stále veľmi rozsiahle. To poukazuje na obmedzenú schopnosť ustáť náročné externé šoky a odštartovať novú fázu udržateľného rastu,“ povedala Lautenschlägerová. "Zraniteľné miesta mnohých krajín eurozóny sú spojené s vysokým súkromným aj verejným dlhom, so štrukturálnou strnulosťou a inštitucionálnymi prekážkami, ktoré zabraňujú optimálnemu rozmiestneniu zdrojov medzi výrobné faktory. Tým sa obmedzuje ich celková produktivita,“ povedala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies