Člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny za trest zbičovali

NETKY.SK • 2 November 2016, 11:53 • 2 min
Člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny za trest zbičovali

RIJÁD - Jeden člen saudskoarabskej kráľovskej rodiny sa musel podrobiť bičovaniu, čo bol trest za bližšie nešpecifikovaný trestný čin, ktorého sa dopustil. Informoval o tom dnes miestny denník Ukáz. Štátne médiá o tom správu nepriniesli, podotkla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Princa, ktorého meno denník neuviedol, zbičovali v pondelok vo väznici v mesta Džidda, ležiacom na pobreží Červeného mora.

 

Správa o zbičovaní sa objavila len dva týždne po tom, ako ministerstvo vnútra oznámilo popravu iného princa z vládnucej kráľovskej rodiny, odsúdeného za zabitie muža počas šarvátky pred štyrmi rokmi v hlavnom meste Rijád.

 

Saudská Arábia udeľuje tresty smrti za trestné činy, akými sú vražda, zabitie, ozbrojená lúpež, znásilnenie, obchod s drogami či čarodejníctvo. Prísne rozsudky voči členom kráľovskej rodiny zverejnili v čase, keď monarchia čelí veľkým finančným problémom v súvislosti s poklesom svetových cien ropy, ako aj vzhľadom na svoju účasť vo vojenskom konflikte v Jemene.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies