Civilistov v Aleppe mali zabiť belgické stíhačky, Rusi si predvolali velvyslanca

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:32 • 2 min
Civilistov v Aleppe mali zabiť belgické stíhačky, Rusi si predvolali velvyslanca

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo belgického veľvyslanca v rámci sporu okolo náletu neďaleko sýrskeho Aleppa, pri ktorom zahynulo najmenej šesť civilistov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rezort diplomacie v Moskve chcel podľa vlastného vyjadrenia tlmočiť tamojšiemu belgickému ambasádorovi sťažnosť voči "pokračujúcemu tvrdohlavému popieraniu" toho, že nálet z 18. októbra vykonali belgické stíhačky.

 

S veľvyslancom Alexom Van Meeuwenom sa stretol prvý námestník ruského ministra zahraničných vecí Vladimir Titov. Okrem vyjadrenia protestu mu tiež odovzdal údajné dôkazy o belgickej zodpovednosti za uvedený nálet na dedinu pri Aleppe.

 

Belgicko odmieta tvrdenia Moskvy, že tento útok vykonali jeho stíhačky F-16, operujúce v rámci medzinárodnej koalície vedenej Spojenými štátmi. V tejto súvislosti si už v stredu predvolalo ruského veľvyslanca v Bruseli Alexandra Tokovinina.

 

Belgická vláda označuje údajné ruské dôkazy za vyfabrikované a tvrdí, že stíhačky belgického letectva sa v danom čase pri dedine vôbec nenachádzali. Minister obrany Steven Vandeput vo štvrtok vyzval Moskvu, aby svoje nepodložené obvinenia stiahla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies