Čišovský na méte 60: Od hetriku som bol kúsok

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 09:33 • 2 min
Čišovský na méte 60: Od hetriku som bol kúsok

PLZEŇ - Šesťdesiat gólov v profesionálnej kariére má podľa vlastných slov po dvoch utorňajších zásahoch do siete estónskeho majstra Nomme Kalju v 3. predkole futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na konte slovenský obranca Marián Čišovský z Viktorie Plzeň.

slovakia

left justify in out

Český šampión vyhral v prvom stretnutí v Tallinne suverénne 4:0, gól strelil aj ďalší slovenský legionár Michal Ďuriš a zverenci trénera Pavla Vrbu majú pred budúcotýždňovou domácou odvetou postup do play off takmer vo vrecku. Čišovský pritom takmer nenastúpil, podľa Vrbu kvôli zdravotnému stavu zvažoval, či vôbec bude hrať. "Marián Čišovský si sťažoval, že na neho ide angína. Tak by som si prial, aby mal takúto angínu celý rok," povedal po zápase český kouč. Bývalý hráč Interu Bratislava, MŠK Žilina, Artmedie Petržalka či Rumunského Temešváru mohol dokonca streliť hetrik, jeho strelu v nadstavenom čase ale do siete tečoval Lukáš Hejda. Hoci napríklad oficiálny portál uefa.com gól pripísal práve skúsenému 33-ročnému zadákovi Viktorie.

"Trafilo ma to, je to vďaka dobrej práci spoluhráčov. Ale môžem sa pochváliť. Ak počítam zápasy v pohároch a slovenskej, českej alebo rumunskej lige, tak som strelil už šesťdesiaty gól v profesionálnej kariére," citoval Čišovského idnes.cz. "Od hetriku som bol kúsok, ale nakoniec som center netrafil dobre a bol som rád, že to Lukáš Hejda doklepol. Výhra 4:0 je skvelá," dodal.

Slovenský reprezentant dvakrát skóroval dorážkou na zadnej žrdi, pred Hejdovým gólom si nabehol na prednú. "Rozhodla naša múdrosť. Štandardné situácie kopeme dobre. Ale neprezradím vám našu stratégiu," konštatoval vysoký stopér, podľa ktorého si už český šampión postup ustráži: "Pred zápasom som ani neuvažoval o tom, že by sme nepostúpili ďalej. Teraz len musíme zostať dôslední a pozitívni. V štvrtom predkole by som rád narazil na Steauu Bukurešť, ale tá je nasadená ako my, takže to nepôjde."

Ďuriš mal po góle tiež veľkú radosť, lebo prišiel v súťažnom zápase podľa portálu sport.cz po dlhých desiatich mesiacoch. "Naposledy som hádam strelil gól za žiakov," zažartoval na margo gólových suchôt 25-ročný útočník a pokračoval: "Ale vážne. Bolo to fakt dávno. Mne sa veľmi uľavilo, že som to konečne pretrhol. Do každého zápasu som išiel s tým, že to zlomím a konečne to tam padlo."

Podobne ako krajan Čišovský je Ďuriš po výsledku presvedčený o postupe: "Chceli sme si odniesť najlepší výsledok a podarilo sa to. Súper bol pre nás veľká neznáma, ale zvládli sme to. Lopta je síce guľatá, ale boli by sme blázni, ak by sme to teraz pustili. Nikoho však nejde podceniť, Sarajevo nám dalo z troch striel tri góly. Musíme sa zodpovedne pripraviť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies