Čínsky autobus sa zrútil z horskej cesty, hlásia desiatky mŕtvych

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 10:45 • 2 min
Čínsky autobus sa zrútil z horskej cesty, hlásia desiatky mŕtvych

PEKING - Dvadsaťjeden ľudí zahynulo a tri ďalšie osoby utrpeli zranenia, keď sa v noci nadnes v provincii Kuej-čou na juhozápade Číny autobus idúci po horskej ceste zrútil zo 100-metrovej výšky do vyschnutého riečneho koryta.

slovakia

left justify in out

Agentúra Sinchua informovala, že podľa prvých záverov vyšetrovania si vodič autobusu svojvoľne a nepovolene zvolil vozovku určenú len pre menšie vozidlá.

 

Na inom mieste, v provincii Kan-su na severozápade Číny, zase zomrelo 12 ľudí a piati sa zranili pri havárii automobilu určeného na roľnícke účely, ktoré malo nehodu takisto na horskej ceste, sumarizuje spravodajstvo čínskych médií agentúra DPA.

 

V preľudnenej Číne sú dopravné nehody častým javom, predovšetkým vo vidieckych oblastiach, kde vozidlá bežne premávajú preťažené ľuďmi i nákladom a ignorujú dopravné predpisy. Motoristi tiež neraz podcenia zradné horské cesty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies