Čínski študenti sú pod absolútnym drobnohľadom: Špeciálne školské kamery sledujú aj toto!

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 12:18 • 2 min
Čínski študenti sú pod absolútnym drobnohľadom: Špeciálne školské kamery sledujú aj toto!

Čínski stredoškoláci sú počas celého vyučovania ostro sledovaní.

slovakia

left justify in out

Technológie spojené s rozpoznávaním tváre v Číne v poslednom období mimoriadne napredujú. Tieto systémy majú veľa odporcov, pretože ide o hranicu medzi zachovávaním súkromia a prísnou kontrolou úradov. Na druhej strane, zaznamenali už aj úspechy, keď sa vďaka kamerám podarilo v 60-tisícovom dave nájsť hľadaného zločinca. Krajina sa najnovšie rozhodla, že začne podrobne sledovať aj tváre študentov na stredných školách.

 

V Číne testujú revolučnú metódu na dolapenie kriminálnikov: Odteraz im len tak niekto neujde!

 

Priekopníkom novej technológie je škola Hangzhou No. 11, kde žiakov počas výučby sledujú špeciálne kamery schopné rozlišovať nielen to, či sa študent sústredí na výklad učiva, ale aj to, ako sa pritom cíti. Nazývajú to „Inteligentný systém riadenia správania sa v triede". Prístroje každých 30 sekúnd zoskenujú všetky tváre žiakov a vyhodnotia ich pozornosť aj stav. Sledujú tiež aktivitu jednotlivca.

 

Kamery však nepomáhajú len učiteľom pri udržiavaní disciplíny, slúžia aj samotným žiakom. Skener totiž dokáže rozpoznať konkrétneho človeka aj pri vydávaní obedov či v knižnici, preto už nepotrebujú žiadne ďalšie preukazy.

 

Na pripomienky ohľadom súkromia detí škola reagovala vysvetlením, že server neukladá kamerové záznamy na žiadne voľne prístupné miesta, ale len na lokálny server určený výhradne pre potreby školy.

 

Čínska vláda chce obyvateľom prideľovať body za správanie: Ak ich bude primálo, nedostanú sa ani do MHD



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies