Čínske burzy pokračujú v poklese, za päť dní padli o 20 %

NETKY.SK • 26 August 2015, 10:52 • 2 min
Čínske burzy pokračujú v poklese, za päť dní padli o 20 %

ŠANGHAJ - Ani uvoľnenie menovej politiky zo strany čínskej centrálnej banky nedokázalo zastaviť pád domácich akciových trhov. Čínska burza sa za uplynulých 5 dní prepadla celkovo o pätinu. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Oba kľúčové čínske indexy dnes po výrazne volatilnom obchodovaní, keď oboma smermi kolísali vyše 3 %, uzavreli v mínuse. Do poludnia čínske akciové trhy oživovali po výraznej rannej korekcii, neskoro popoludní však prišiel ďalší výpredaj, čo podčiarkuje krehkosť dôvery a hlboké pochybnosti investorov, či sa centrálnej banke uvoľnením menovej politiky podarí stabilizovať druhú najväčšiu svetovú ekonomiku.

 

Index CSI300, ktorý zahŕňa najväčšie firmy kótované na burzách v Šanghaji a Šen-čene, dnes klesol o 0,6 % a uzavrel na úrovni 3025,69 bodu. Kľúčový šanghajský index Composite stratil 1,27 % a uzavrel na 2927,29 bodu. Oba indexy dnes klesli na 8-mesačné minimá a počas uplynulých piatich obchodných dní stratili vyše 20 % hodnoty. Šenčenský index Component dnes padol o 2,92 % a technologický index ChiNext o 5,06 %.

 

Čínska ekonomika sa spomaľuje a Peking zrejme bude mať problémy dosiahnuť tento rok cieľový 7-% rast. Dôvodom je spomalenie investícií a ochladenie zahraničného obchodu. Čínsky hrubý domáci produkt (HDP) sa v roku 2014 zvýšil o 7,4 %, čo bolo najmenej za 24 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies