Čína si v deň Pamiatky zosnulých uctila obete koronavírusu

NETKY.SK • 4 Apríl 2020, 09:17 • 2 min
Čína si v deň Pamiatky zosnulých uctila obete koronavírusu

PEKING - Tromi minútami ticha si v dnešných hodinách, v deň, na ktorý tento rok pripadol tradičný tzv. sviatok upratovania hrobov, uctila Čína ľudí, ktorí zomreli v dôsledku pandémie koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vlajky na pol žrde

Štátne vlajky na území celej Číny i na čínskych veľvyslanectvách a konzulátoch vo svete boli počas tejto chvíle zvesené na pol žrde a prerušené boli aj všetky aktivity zábavného charakteru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 羊咩 (@miemie_yeung),

 

Cieľom celonárodnej akcie bolo podľa piatkového vyhlásenia čínskej vlády uctiť si "mučeníkov a mŕtvych krajanov, ktorí zahynuli v boji proti epidémii nového koronavírusu".

 

Pamiatka zosnulých v Číne

Deň upratovania hrobov, v čínštine nazývaný čching-ming, je obdobou západných Dušičiek, akousi Pamiatkou zosnulých, keď sa celé čínske rodiny vyberajú uctiť si svojich mŕtvych príbuzných a poupratovať im hroby. V súčasnom období, keď v mnohých čínskych provinciách platia zákazy zhromažďovania, však miestne úrady požiadali obyvateľov, aby na cintoríny húfne nechodili a mŕtvych si vo sviatok čching-ming uctili radšej doma.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Paulitical (@pauliticalart),

 

Situácia v Číne a vo svete

Od začiatku prepuknutia pandémie zaznamenala Čína vyše 80 000 prípadov tejto nákazy a viac než 3000 úmrtí. Uzdravilo sa vyše 76 000 pacientov, podľa výpočtov na základe oficiálnych údajov Pekingu.

 

Počet infikovaných na celom svete sa už podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa vyšplhal k jednému miliónu a na nákazu zomrelo dovedna viac než 50 000 ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies