Heger mal byť v minulosti vydieraný bývalým šéfom NAKA! Premiér SR však toto tvrdenie popiera

NETKY.SK • 22 Máj 2021, 10:38 • 2 min
Heger mal byť v minulosti vydieraný bývalým šéfom NAKA! Premiér SR však toto tvrdenie popiera

BRATISLAVA - Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) odmieta, že by bol vydieraný zo strany bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. Informáciu priniesol spravodajský portál TV Joj Noviny.sk.

slovakia

left justify in out

Heger tak reagoval na výrok bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana.

 

Zurian uviedol, že od bývalého prvého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B. dostal informáciu, že prostredníctvom riaditeľa národnej lotériovej spoločnosti Tipos Hegera vydierali, aby Ľudovít M. mohol získať miesto v SIS.

 

img

 

Hovorí sa o tom, či to bol únik informácie a že ten Ľudovít Makó by sa v podstate svojim únikom do spravodajskej služby nejakým spôsobom upratal kvázi pred nejakým trestným stíhaním. Heger sa s ním mal baviť ešte ako minister financií SR. 

 

Heger pre Noviny.sk uviedol, že toto tvrdnie považuje za čistý nezmysel a je pripravený o tom vypovedať aj pred orgánmi činnými v trestnom konaní.

 

"Ja som mal myslím si, že oficiálne alebo formálne rokovania s ním, kde jasne to čo som komunikoval na verejnosť som komunikoval aj jemu, že teda nemá moju dôveru a tým pádom nebude pokračovať v tej funkcii. To bolo vlastne celá komunikácia," vyjadril sa súčasný premiér SR. 

 

img

 

"Ja môžem hovoriť za seba a to čo som povedal verejne platí aj interne, že teda nemá moju dôveru a nebolo možné, aby pokračoval v tej funkcii."

 

Ako pokračoval, podĺa svojich slove nebude mať problém povedať pravdu. "Ja určite nebudem mať problém povedať pravdu. Som známy tým, že hovorím pravdu a v tom budem aj pokračovať." 

 

Na otázku či sa zaujímal o ďalšie pôsobenie Ľudovíta Makóa len škonštatoval, že čo sa týka SIS, nechce sa k tomu vyjadrovať, pretože sú to citlivé informácie. S Makóom pracovný vzťah ukončil a ďalej už jeho osobu nerozoberal. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies