Slovenské národné divadlo uzavrie sezónu tradičným open-air galakoncertom

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 18:00 • 2 min
Slovenské národné divadlo uzavrie sezónu tradičným open-air galakoncertom

BRATISLAVA - Slovenské národné divadlo (SND) uzavrie 103. divadelnú sezónu veľkým Letným Gala SND v piatok 30. júna na námestí pred novou budovou národného divadla. Tradičný open-air galakoncert operného, baletného a činoherného súboru sa začne o 19.00 h.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Izabela Pažítková, tlačová tajomníčka SND. Činoherný súbor pripravil jednu časť inscenácie Kocúrkovo. "Texty Chalupkovej hry Trinásta hodina, ktoré sú súčasťou inscenácie, si návštevníci vypočujú v príťažlivom hudobno-tanečnom šate v podaní Gregora Hološku, Ondreja Kovaľa, Michala Nogu, Romana Poláčika, Roberta Rotha a Martina Šalachu," spresňuje Pažítková.

 

Balet SND uvedie tanečnú miniatúru pod názvom Extavaganza. "V choreografii Romana Novitzkého a kostýmoch dizajnéra Lukáša Krnáča očarila divákov minulý rok ako súčasť projektu Fashion Ballet," pripomína národné divadlo. Na open-air galakoncerte tradične predznamenáva aj premiéry novej divadelnej sezóny. Opera SND uvedie počas budúcej sezóny tri premiéry, z ktorých na gala predstaví ukážky. "Bude to Verdiho opera Nabucco, Smetanova Hubička a Pucciniho Madama Butterfly. Árie a dvojspevy z týchto opier zaznejú v podaní popredných operných sólistov Mariany Sajko, Evy Hornyákovej, Jolany Fogašovej, Tomáša Juhása a Daniela Čapkoviča," dodáva Pažítková.

 

V programe nebude chýbať ani vystúpenie zboru Opery SND so zbormajsterkou Zuzanou Kadlčíkovou, v podaní ktorého si návštevníci vypočujú aj známy zbor Židov z opery Nabucco. "Orchester a celú opernú programovú časť Opery SND bude dirigovať Martin Leginus," uzatvára SND. V prípade nepriaznivého počasia presunie program do sály opery a baletu. Vstup je voľný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies