Čilské úrady po dvoch týždňoch zrušili stav ohrozenia vyhlásený kvôli požiarom

NETKY.SK • 5 Február 2017, 09:19 • 2 min
Čilské úrady po dvoch týždňoch zrušili stav ohrozenia vyhlásený kvôli požiarom

SANTIAGO - Čílske úrady dnes po viac ako dvoch týždňoch rozsiahlych lesných požiarov zrušili v postihnutých oblastiach stav ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Michelle Bacheletová však obyvateľov krajiny vyzvala, aby zachovali ostražitosť, a pripomenula, že riziko lesných požiarov trvá zvyčajne do apríla.

 

Ministerstvo vnútra medzičasom informovalo, že lesné požiare si vyžiadali 11 ľudských životov. Zničených bolo 1610 domov. Odhaduje sa, že lesné požiare napáchali škody za 333 miliónov dolárov, spresnilo ministerstvo financií. Čílska vláda spúšťa teraz sériu projektov na rekonštrukciu zničených objektov. Na základe rozhodnutia prezidentky Bacheletovej bude na rekonštrukciu dozerať vicepremiér Sergio Galilea.

 

Od júla 2016 bolo lesnými požiarmi zničených viac ako 586.000 hektárov lesa a poľnohospodárskej pôdy, pričom vyše 385.000 hektárov bolo ohňom spálených od začiatku tohto roku. Čilské orgány v súvislosti s týmito požiarmi zatkli 43 osôb pre podozrenie z podpaľačstva. Hlavnou príčinou šírenia plameňov bolo však veľké sucho a horúčavy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies