Čile prejavilo záujem s spoločnú organizáciu MS 2026

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 17:56 • 2 min
Čile prejavilo záujem s spoločnú organizáciu MS 2026

KAZAŇ - Čile má záujem o organizáciu finálového turnaja futbalových majstrovstiev sveta v roku 2026, no len v kooperácii s niektorým z jeho juhoamerických susedov. Podľa informácie agentúry AP to prezentovali predstavitelia tamojšej futbalovej federácie v Moskve pred duelom majstra Južnej Ameriky s Nemeckom na Pohári konfederácií FIFA.

slovakia

left justify in out

Prezident národnej federácie Arturo Salah dokonca uviedol, že v hre by mohli byť až tri krajiny. "Uvážime možnosť spraviť to spolu s ďalšími krajinami. Organizovať turnaj by mohli dve alebo tri krajiny. Uvidíme, časové obdobie na podanie kandidatúry je stále otvorené. Musíme zistiť, či je tu možnosť partnerstva s našimi susedmi," povedal Salah. Ďalšie podrobnosti, ako napríklad nadviazanie predbežných kontaktov v tejto otázke s ďalšími krajinami, však Salah nešpecifikoval.

 

Jeho slová vyzneli prekvapujúco v kontexte očakávania spoločnej kandidatúry na MS 2026 od Mexika, Kanady a USA. V budúcom roku sa budú konať MS v Rusku, v roku 2022 v Katare. Prezident Juhoamerickej futbalovej konfederácie Alejandro Dominguez už dávnejšie avizoval, že kontinent by rád organizoval MS v roku 2030 k 100. výročiu prvého "mundialu", ktorý sa konal v roku 1930 v Uruguaji.

 

"Dedlajn" na podanie prihlášok na organizáciu MS 2026 vyprší 11. augusta. Čile organizovalo MS v roku 1962. Československo na nich získalo strieborné medaily, keď vo finále prehralo s Brazíliou 1:3.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies