Čiľan Aránguiz bude hrávať za Bayer Leverkusen

NETKY.SK • 11 August 2015, 10:01 • 2 min
Čiľan Aránguiz bude hrávať za Bayer Leverkusen

LEVERKUSEN - Sága okolo prestupu čilského futbalového reprezentanta Charlesa Aránguiza sa skončila. Predstavitelia hráčovho doterajšieho zamestnávateľa Internacionalu Porto Alegre a Bayeru Leverkusen sa dohodli na prestupe 26-ročného stredopoliara do nemeckého klubu.

slovakia

left justify in out

Podľa Kickeru zaplatia "farmaceuti" za novú posilu približne 12 - 13 miliónov eur. Aránguiz podpíše s Bayerom kontrakt na štyri roky.

 

Čiľana chcel pôvodne Internacional Porto Alegre predať do anglického Leicestru City, kým hráč preferoval transfer do nemeckého Bayeru Leverkusen. Brazílsky klub dával prednosť finančne lukratívnejšej ponuke, keďže účastník Premier League ponúkal približne 15 miliónov eur.

 

"Chcem prestúpiť výhradne do Bayeru. Ak môj klub nesúhlasí, budem zaň naďalej hrávať. Nemám s tým problém. Ponuka z Leverkusenu je dobrá. Apelujem na pána prezidenta, pustite ma do Nemecka. Nechcem ísť do Leicestru," citoval pred pár dňami portál transfermarkt.de slová rodáka z Puente Alto, o ktorého sa zaujímali aj FC Chelsea a Olympique Marseille. V Leverkusene zanechal výraznú čilskú stopu Aránguizov spoluhráč Arturo Vidal. Momentálne hráč Bayernu Mníchov hrával v Leverkusene v rokoch 2007-2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies