Cibulková v Sydney s Kerberovou, Hantuchová s Tomljanovičovou

NETKY.SK • 4 Január 2014, 14:15 • 2 min
Cibulková v Sydney s Kerberovou, Hantuchová s Tomljanovičovou

SYDNEY - Sprievodný náboj duelu spočíva v tom, že SR a Nemecko sa 8. - 9. februára stretnú v Bratislave vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Nemecká tenistka Angelique Kerberová nasadená ako piata bude súperkou Slovenky Dominiky Cibulkovej v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Apia International v austrálskom Sydney (Premier dotácia 710 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion). Rozhodol o tom sobotňajší žreb.

Sprievodný náboj duelu spočíva v tom, že SR a Nemecko sa 8. - 9. februára stretnú v Bratislave vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 reprezentačných družstiev žien. Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková (23. v renkingu) aj 25-ročná ľavoruká dvojnásobná grandslamová semifinalistka Kerberová (9.) sú jednotkami svojich krajín. Zverenkyňa fedcupového kapitána Mateja Liptáka Cibulková vedie v bilancii zo vzájomných súbojov povzbudivo 4:0. Naposledy mala navrch v auguste 2013 v Toronte, predtým to bolo vo vlaňajšom semifinále práve v Sydney (6:2, 4:6, 6:3), kde následne inkasovala frustrujúceho dvojitého "kanára" od Poľky Agnieszky Radwanskej, teraz jednotky "pavúka". Dvojkou je Češka Petra Kvitová, trojkou Talianka Sara Erraniová, štvorkou Srbka Jelena Jankovičová.

Cibulková tento týždeň nestačila vo štvrťfinále v Brisbane na americkú líderku svetového rebríčka Serenu Williamsovú, Kerberová v rovnakej fáze podľahla spomenutej Jankovičovej.

Postupujúca bude v osemfinálovom 2. kole čeliť úspešnej zo zápasu Estónky Kaie Kanepiovej s niektorou z kvalifikantiek.

Danielu Hantuchovú na úvod vyzve 20-ročná chorvátska držiteľka voľnej karty Ajla Tomljanovičová, 73. v počítačovom poradí. Tridsaťročná popradská rodáčka prekonala túto hráčku v sezóne 2011 v Québec City 6:0, 2:6, 6:4. Ak uspeje aj teraz, zmeria si sily s postupujúcou z konfrontácie Madison Keysová (USA) - Simona Halepová (Rum.-7). Hantuchová sa v Sydney predstaví aj vo štvorhre, a to so Španielkou Arantxou Parrovou-Santonjovou.

Voľnou kartou vyzbrojená bratislavská rodáčka s austrálskou reprezentačnou súčasnosťou Jarmila Gajdošová bude hrať proti jednej z kvalifikantiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies