Cibulková potrebuje finále v Prahe na post národnej jednotky

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 11:25 • 2 min
Cibulková potrebuje finále v Prahe na post národnej jednotky

PRAHA - Ak sa slovenská tenistka Dominika Cibulková prebojuje do finále tohtotýždňového turnaja WTA International J&T Banka Prague Open na antuke v Prahe, dostane sa k 2. máju pred Karolínu Schmiedlovú na post národnej jednotky vo svetovom rebríčku vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka teraz figuruje na 38. pozícii v hodnotení, o päť rokov mladšej Košičanke patrí 34. post a v pondelok prehrala 0:6, 1:6 s Holanďankou Kiki Bertensovou v 1. kole v marockom Rabate. Cibulková začne v českej metropole v utorok proti domácej tzv. lucky loserke z kvalifikácie Barbore Krejčíkovej.

Karolína Schmiedlová je na čele interného poradia od 20. júla 2015. Vtedy zosadila Magdalénu Rybárikovú, ktorá bola na vrchole týždeň (vystriedala Cibulkovú). Predtým sa na tomto poste už od 11. februára 2002 striedali iba Daniela Hantuchová a Cibulková (druhá menovaná premiérovo bola líderkou Sloveniek 11. novembra 2008).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies