Rekord v lotérii! Vyhral tiket z benzínky

NETKY.SK • 30 Júl 2022, 20:00 • 2 min
Rekord v lotérii! Vyhral tiket z benzínky

CHICAGO – Rekordný jackpot za viac ako 1,3 miliardy dolárov v lotérii Mega Millions vyhral majiteľ tiketu, ktorý si ho kúpil na predmestí Chicaga v štáte Illinois. V sobotu to oficiálne potvrdil predstaviteľ lotérie. TASR informuje na základe správ AFP a AP.

slovakia

left justify in out

„Sme nadšení, že sme boli svedkami jedného z najväčších výhier jackpotu v histórii Mega Millions,“ uviedol Pat McDonald, vedúci riaditeľ konzorcia Mega Millions na webovej stránke skupiny. „Tešíme sa, že zistíme, kto vyhral, a tešíme sa, že víťazovi čoskoro zablahoželáme!“

 

 

Výherné čísla boli 13, 36, 45, 57, 67 a dodatkové 14. Na 1,337 miliardy dolárov má víťaz nárok, ak by si ich nechal postupne vyplácať 30 rokov. Ak sa rozhodne pre jednorazovú výplatu, bude to 780,5 milióna dolárov a časť z toho zhltnú dane. Väčšina výhercov sa však rozhoduje pre túto možnosť. Hlavná cena nepretržite rástla, keďže výhernú kombináciu nikto neuhádol počas 29 žrebovaní od 15. apríla. Žrebuje sa vždy v utorok a piatok. Teraz sa to podarilo niekomu, kto si tiket kúpil na benzínovej pumpe Speedway v Des Plaines. Aj samotný obchod za predaj víťazného tiketu získa pol milióna dolárov.

 

 

Rekordná výhra je v poradí treťou najvyššou, pričom doteraz najviac sa vyplatilo v januári 2016. Bolo to 1,586 miliardy dolárov v ďalšej americkej lotérii Powerball. O ne sa však delili traja víťazi. Druhá najvyššia suma 1,5 miliardy dolárov, ale iba pre jediného výhercu, bola v októbri 2018 v žrebovaní Mega Millions. Víťazom sa odporúča, aby okamžite vyhľadali pomoc finančných poradcov, a to ešte predtým, ako si budú nárokovať peniaze.

 

Možno vás zaujme: Bundu známeho astronauta Aldrina vydražili za rekordnú sumu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona