Prezidentka SR poslala kritikovi Vladimíra Putina tento odkaz

NETKY.SK • 25 August 2020, 10:41 • 2 min
Prezidentka SR poslala kritikovi Vladimíra Putina tento odkaz

Ku zdravotnému stavu ruského politika vyjadrila aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Bratislava - Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila k údajnej otrave ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. „Takéto činy musia byť absolútne neprijateľné v každej spoločnosti, ktorá rešpektuje základnú ľudskú dôstojnosť,“ napísala Čaputová na sociálnej sieti s tým, že praje politikovi veľa odhodlania a sily. „Želám Alexejovi silu, aby sa čoskoro cítil lepšie,“ uviedla.

 

 

Alexeja Navaľneho v sobotu (22. 8.) priviezli na jednotku intenzívnej starostlivosti do nemocnice Charité v nemeckej metropole. Berlínski lekári poukázali v pondelok (24. 8.) aj na pravdepodobnú otravu Navaľného. Výsledky klinických testov poukázali, na fakt, že Navaľný v organizme "inhibítory cholinesterázy".

 

O akú konkrétnu látku ide však zatiaľ nie je známe. Kritik Kremľa bol v nemocnici sibírskeho mesta Omsk po núdzovom pristátí lietadla 20. augusta. Navaľnému počas letu z Tomska prišlo zle a stratil vedomie. Ruskí lekári v sibírskom meste určili diagnózu metabolickú poruchu. Navaľného tím predpokladá otravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies