Chytili aj druhého podozrivého z útokov v Bostone

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 10:09 • 2 min
Chytili aj druhého podozrivého z útokov v Bostone

BOSTON - Americkí policajti v spolupráci s agentami Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v sobotu nadránom dolapili aj druhého mladíka, ktorého podozrievajú zo spáchania teroristických útokov v Bostone.

slovakia

left justify in out

Tínedžer identifikovaný ako 19-ročný Džochar Carnajev sa ukrýval v lodi zaparkovanej na jednej zo súkromných záhrad v štvrti Watertown niekoľko kilometrov od Bostonu. Úradom utiekol ešte v piatok po policajnej naháňačke, pri ktorej smrteľne zranili jeho 26-ročného brata Tamerlana Carnajeva. Dolapený mladík má strelné poranenia na krku a nohe a v súčasnosti sa vo vážnom stave nachádza v miestnej nemocnici. 

O úspešnej akcii informovala prostredníctvom sociálnej siete Twitter aj bostonská polícia. "Chytený!!! Honba sa skončila. Pátranie sa skončilo. Teror sa skončil. A zvíťazila spravodlivosť. Podozrivý zadržaný," znel status na jej oficiálnom profile. Stovky Bostončanov následne vyšli do ulíc, aby Carnajevovo dolapenie oslávili. "USA! USA!" skandoval dav nadšených demonštrantov. Niektorí sa vyštverali aj na strechy svojich áut, mávali americkými vlajkami a tancovali. 

Carnajeva pravdepodobne dolapili na základe tipu od susedov, ktorí si všimli stopy krvi neďaleko lode, kde sa mladík ukrýval. Podľa nemenovaných zdrojov z prostredia polície bol Američan pochádzajúci z Kaukazu "celý od krvi". Detaily okolo jeho zranení, alebo to, do akej miery sa nachádza v kritickom stave, zatiaľ nie sú známe. Jeho chytenie už ocenil aj americký prezident Barack Obama. "Zistíme, čo sa stalo. Vyšetríme všetky súvislosti, ktoré sú s týmito teroristami spojené. A budeme pokračovať v ochraňovaní našich ľudí, čokoľvek to bude stáť," 

Obaja bratia pochádzajú z Čečenska, v Spojených štátoch však žili niekoľko rokov. Pátranie po mladšom z Carnajevovcov bolo jednou z najrozsiahlejších akcií americkej polície - zapojilo sa do nej takmer 10-tisíc príslušníkov a v štvrti Watertown sa prakticky zastavil život. Väčšinu z jeho 35-tisíc obyvateľov evakuovali autobusmi. Rozsiahlemu zásahu predchádzal pokus o vylúpenie obchodu na čerpacej stanici a zastrelenie ochrankára v areáli Massachusettského technologického inštitútu (MIT) v mestečku Cambridge pri Bostone. Polícia ešte vo štvrtok zverejnila zábery oboch podozrivých a verejnosť požiadala o pomoc pri zisťovaní ich totožnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies