Chorých pribúda, chrípkové prázdniny malo už desať materských škôl

NETKY.SK • 21 Október 2016, 15:27 • 2 min
Chorých pribúda, chrípkové prázdniny malo už desať materských škôl

BRATISLAVA - Pacientov v čakárňach lekárov tento týždeň pribudlo. Lekári nahlásili 47.756 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky. Chorobnosť tak vzrástla o 2,1 percenta.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas, najviac chorých bolo v Nitrianskom, najmenej v Žilinskom kraji. Najčastejšie ochoreli deti do päť rokov. Chrípkové prázdniny boli v desiatich materských školách.

 

 

Chrípku a jej podobné ochorenia lekári diagnostikovali u 4.538 ľudí, čo predstavuje 9,5 percenta z celkového počtu ARO. Chorobnosť tak stúpla o 3,5 percenta. V rámci aktuálnej chrípkovej sezóny sa nezaznamenal prípad ťažkých akútnych respiračných ochorení (SARI).

 

Chrípková sezóna potrvá do apríla. Epidemiológovia radia v tomto období v rámci prevencie často vetrať, umývať si ruky, primerane sa obliekať, vyhýbať sa priestorom s vysokou koncentráciou ľudí. Šíreniu nákazy medzi škôlkarmi môžu zabrániť ranné kontroly pred vstupom dieťaťa do kolektívu. Očkovanie preplácajú všetky zdravotné poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies