Chorváti si budú v nedeľu voliť europoslancov

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 13:10 • 2 min
Chorváti si budú v nedeľu voliť europoslancov

ZÁHREB – V Chorvátsku sa bude v nedeľu konať voľba 12 poslancov Európskeho parlamentu (EP), ktorí zasadnú do lavíc európskeho zákonodarného zboru po vstupe krajiny do EÚ v júli tohto roku.

slovakia

left justify in out

Poslanecký mandát budú zastávať len jeden rok do riadnych celoeurópskych volieb do EP v roku 2014. Prieskumy ukazujú, že vládna koalícia na čele so Sociálnodemokratickou stranou bude mať v europarlamente šesť poslancov, ďalších šesť by mala získať opozičná HDZ a Strana práce. Očakáva sa, že účasť bude nízka pre rastúci skepticizmus o vstupe do EÚ. Minuloročné referendum o vstupe do únie pritiahlo 66 percent voličov.

Mnohí voľbu europoslancov pokladajú za test podpory členstva v únii zo strany občanov v čase finančnej krízy EÚ a ekonomickej rececie v Chorvátsku, ktoré musí prijať kľúčové reformy. Členstvo v EÚ však krajine otvorí možnosť čerpania 13 miliárd eur z fondov únie, čo môže pomôcť stagnujúcej ekonomike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies