Chorváta v Maďarsku odsúdili za prípravu prevádzačstva

NETKY.SK • 7 Február 2017, 18:26 • 2 min
Chorváta v Maďarsku odsúdili za prípravu prevádzačstva

BUDAPEŠŤ - Okresný súd v juhomaďarskom meste Siklós odsúdil dnes občana Chorvátska na jeden rok odňatia slobody s dvojročnou podmienkou za trestný čin prípravy prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI hovorca súdu v Pécsi Attila Barkaszi uviedol, že rozsudok je právoplatný. Odsúdený mal podľa verdiktu vlani 7. apríla spolupracovať s ďalším Chorvátom a jedným Srbom na prepašovaní ilegálnych migrantov cez územie Maďarska do Rakúska.

 

Šiestich Afričanov, ktorí ilegálne prekročili chorvátsko-maďarské hranice a mali byť prevezení do Rakúska, však zadržala siklósska polícia. Odsúdený po tom, čo uvidel policajnú hliadku, ušiel autom veľkou rýchlosťou a zaparkoval na dvore v obci Ilocska. Zahodil mobilné telefóny a utiekol. Policajti však Chorváta našli a zadržali, povedal hovorca súdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies