Šéf maďarského úradu vlády odmietol obavy o účinnosti vakcíny z Číny

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 19:22 • 2 min
Šéf maďarského úradu vlády odmietol obavy o účinnosti vakcíny z Číny

Gergely Gulyás to povedal o vakcíne proti koronavírusu od čínskej firmy Sinopharm a bez poskytnutia dôkazov uviedol, že poskytuje lepšiu ochranu ako niektoré vakcíny zo Západu.

slovakia

left justify in out

Šéf maďarského úradu vlády Gulyás na  tlačovom brífingu vykonávanom online uviedol, že všetkých šesť vakcín, ktoré v súčasnosti v Maďarsku používajú, je „spoľahlivých a účinných“. Podávanie tretej dávky vakcíny Sinopharm podľa neho nie je nutné.

Distribútor vakcíny v Spojených arabských emirátoch začal  ponúkať tretiu dávku látky malému počtu ľudí kvôli tomu, že v niektorých prípadoch nevytvorila dostatok ochranných protilátok. Obavy o jej účinnosti narástli cez víkend. Riaditeľ čínskeho Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Kao Fu povedal, že účinnosť čínskych vakcín proti koronavírusu je nízka. Neskôr však pre agentúru AP vysvetlil, že jeho slová boli nesprávne interpretované a on hovoril o miere účinnosti „vakcín vo svete, najmä v Číne“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona