Košickí dobrovoľníci venovali výťažok z prenájmu stromčekov Lige proti rakovine

NETKY.SK • 20 December 2022, 13:00 • 2 min
Košickí dobrovoľníci venovali výťažok z prenájmu stromčekov Lige proti rakovine

KOŠICE - Výťažok z prenájmu živých vianočných stromčekov v rámci košického projektu Dobrý stromček aj v tomto roku putuje na pomoc onkologicky chorým pacientom. Dobrovoľnícke centrum Košíc v pondelok odovzdalo symbolický šek na sumu 1000 eur Lige proti rakovine (LPR).

slovakia

left justify in out

Cieľom projektu je v spolupráci so spoločensky zodpovednými firmami a jednotlivcami poukázať na prínos prenájmu vianočných stromčekov v kontajneroch, ktoré neskončia na smetisku, ale opätovne sa vysadia. "Tento rok bola zapojená aj verejnosť, nielen firmy. Dobrou správou je, že druhý ročník je raz taký úspešný ako minulý. Vyzbieraná suma sa zdvojnásobila, prenajali sme 26 stromčekov, čo je takisto dvakrát toľko ako vlani," uviedla koordinátorka Dobrovoľníckeho centra Košíc Svetlana Malecká. Záujemci si mohli objednávať stromčeky prostredníctvom webstránky www.dobrystromcek.sk. Výťažok poputuje na podporu programov a aktivít v košickom centre pomoci Ligy proti rakovine. "Práve vďaka takejto finančnej pomoci my môžeme pomáhať ďalej," skonštatovala programová manažérka centra pomoci Ľubica Slatina. Environmentálny projekt s charitatívnym rozmerom pripravili dobrovoľníci v spolupráci s ďalšími partnermi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies