Chlapčeka poslali domov s ovčími kiahňami: O dva dni zomrel

NETKY.SK • 3 Február 2016, 11:18 • 2 min
Chlapčeka poslali domov s ovčími kiahňami: O dva dni zomrel

LONDÝN - Obrovská tragédia sa stala v rodine Kirkhamovcov z Buxtonu. Ich trojročný chlapec dostal ovčie kiahne. Matka zobrala Johna k detskému lekárovi, ktorý ho vyšetril a na šedivú vyrážku mu predpísal špecálnu masť.

slovakia

left justify in out

Chlapcovi sa ale veľmi nepolepšilo, jeho zdravotný stav sa zhoršoval. Nič nejedol ani nepil, v ústach sa mu urobili afty. Keď nastali teploty a chlapec začal rýchlo dýchať, nečala matka ani munútu a rýchlo zobrala chlapca do nemocnice, uvádza portál Mirror.

 

Lekári zistili, že kvôli ovčím kiahňam sa u neho rozmnožila infekcia. Preto si ho nechali na pozorovanie, ale ešte v ten deň večer ho poslali domov. Matke povedali, že ak sa stav zhorží, majú ho priniesť. Ďalší deň sa ale chlapcovi stav nezlepšil a tak matka opäť navštívila nemocnicu. Tam jej povedali, že momentálne nemajú na Johna čas, aby prišli poobede. Johnov stav sa tak zhoršil, že nestačili prísť ani k autu a chlapec skolaboval. Zúfalá matka zobrala syna znovu k detskému lekárovi, kde čakali ďalšie dlhé minúty, kým ho doktor prijal. “Snažil sa mu zmerať tlak, ale jeho srdce tak rýchlo pulzovalo, že sa mu to nepodarilo.” uviedla matka Johna. Doktor zavolal ihneď záchranku, ale bolo už neskoro. Chlapec neprežil, zastavilo sa mu srdce.

 

Johnova matka opísala ako lekári zanedbali svoju povinosť. “Chlapcovi sa od začiatku nikto nevenoval. Všetko mohlo byť úplne inak” uviedla zdrtená matka. Chlapec zomrel kvôli infekcii spôsobenej streptokokom, čo je práve veľká hrozba pri kiahňach u detí do desať rokov. Zasiahne dýchacie cesty a pľúca. Preto je nepochopiteľné, že ho lekári len tak poslali v takom stave domov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies