Chicago si chce udržať Hjalmarssona, dorovná ponuku San Jose

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:48 • 2 min
Chicago si chce udržať Hjalmarssona, dorovná ponuku San Jose

Chicago si chce udržať Hjalmarssona, dorovná ponuku San Jose

slovakia

left justify in out

img

Zámorský hokejový klub Chicago Blackhawks, ktorý mesiac po zisku Stanleyho pohára stratil už sedem hráčov, si podľa vyjadrenia generálneho manažéra Stana Bowmana chce udržať švédskeho obrancu Niklasa Hjalmarssona.
      "Patrí k hráčom, ktorí tvoria jadro nášho tímu. Posledných pár dní sme v kontakte. Výrazným spôsobom sa pričinil o náš úspech a chceme, aby bol súčasťou kádra čo najdlhšie," uviedol v pondelok Bowman na adresu 23-ročného hokejistu, ktorý má v súčasnosti štatút obmedzeného voľného hráča a už aj dostal ponuku od San Jose Sharks.
      Ako Bowman uviedol, klub ponuku "žralokov" na štyri roky v hodnote 16 miliónov dolárov dorovná. Hjalmarsson, ktorý v minulej sezóne strávil na ľade v priemere necelých 20 minút a v play off ešte o minútu viac, pritom zarobil 660.000 dolárov a značne si tak finančne polepší. Hoci mladý Švéd už so Sharks podpísal predbežný kontrakt, Hawks využijú právo dorovnať ponuku konkurenčného klubu. Podľa Bowmana by sa mala celá záležitosť uzavrieť už v utorok.
      Hjalmarsson figuroval v uplynulom ročníku NHL v tíme so slovenskými reprezentantmi Mariánom Hossom a Tomášom Kopeckým ako štvrtý obranca za víťazom Norrisovej trofeje Duncanom Keithom, Brentom Seabrookom a Brianom Campbellom. "Niklas bol trochu v tieni ostatných hviezd, ktoré máme v tíme. Počas celej sezóny však bol skutočne veľkým prínosom. Jeho stabilná výkonnosť je niečo, čo ešte môže nabrať stúpajúcu tendenciu," dodal Bowman.
      Hjalmarsson vo svojej druhej profiligovej sezóne nazbieral v základnej časti v 77 zápasoch 17 bodov za dva góly a 15 asistencií, ku ktorým v 22 dueloch play off pridal gól a sedem asistencií.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies