Školy dostanú príspevok na každého ukrajinského žiaka. Koľko?

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 10:47 • 2 min
Školy dostanú príspevok na každého ukrajinského žiaka. Koľko?

BRATISLAVA - O aktuálnej situácii na Slovensku v súvislosti s ukrajinskými deťmi informoval na tlačovej konferencii minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

slovakia

left justify in out

Základné a stredné školy, ktoré vzdelávajú žiakov z Ukrajiny, dostanú jednorazový príspevok vo výške 200 eur na každého ukrajinského žiaka. „Za tieto finančné prostriedky môžu nakúpiť školské potreby pre žiakov, alebo hradiť cestovné či zafinancovať iné náklady, ktoré školám vzniknú vzdelávaním žiakov z Ukrajiny,“ vysvetlil Gröhling.

 

 

Na Slovensku sa momentálne nachádza 1 773 žiakov z Ukrajiny, rezort na nich dokopy uvoľní 354 600 eur. Školy podľa slov ministra dostanú finančný príspevok na každého ďalšieho žiaka automaticky.

 

Minister tiež informoval, že školy majú pre ukrajinských žiakov zabezpečiť jazykový kurz. Po dohode s regionálnymi úradmi školskej správy majú určiť zamestnanca, ktorý ich bude vyučovať slovenský jazyk. „Škole budú aj tieto náklady preplatené, stačí, ak požiadajú ministerstvo cez takzvané dohadovacie konanie,“ doplnil Gröhling.

 

Prečítajte si tiež: ZMOS chce prepojiť odborné vzdelávanie s potrebami samosprávy




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies