Cher sa stala obeťou sprenevery, firma SAIL Venture Partners ju obrala o vyše 800-tisíc dolárov

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 15:25 • 2 min
Cher sa stala obeťou sprenevery, firma SAIL Venture Partners ju obrala o vyše 800-tisíc dolárov

LOS ANGELES - Americká speváčka a herečka Cher podala žalobu na niekoľko firiem podnikajúcich vo finančnom manažmente, ktoré obvinila zo sprenevery. Sedemdesiatročná rodáčka z kalifornského El Centra podala žalobu v stredu na Losangeleskom vyššom súde v mene svojej organizácie Veritas Trust.

slovakia

left justify in out

V súdnych dokumentoch tvrdí, že ju predstavitelia spoločnosti SAIL Venture Partners a s ňou spriaznené firmy pripravili o viac než 800-tisíc dolárov (v prepočte približne 703-tisíc eur), ktoré vedome vložili do riskantných investícií, čím sa mali dopustiť sprenevery. Cher chce preto súdnou cestou získať tieto peniaze späť, pričom žiada aj bližšie nešpecifikované odškodné. Zástupcovia žalovaných spoločností sa zatiaľ k prípadu nevyjadrili.


Cher, celým menom Cherilyn Sarkisian, sa pohybuje na hudobnej scéne od roku 1963, pričom v rokoch 1964 až 1977 bola tiež členkou dua Sonny & Cher, v ktorom s ňou pôsobil aj jej už zosnulý manžel Sonny Bono. Na konte má zatiaľ 25 sólových štúdioviek, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom Closer To The Truth vydala v roku 2013. K jej najväčším hitom patria skladby Believe, If I Could Turn Back Time, All Or Nothing, Strong Enough, Take Me Home či I Got You Babe. Počas kariéry získala okrem iného Oscara, Grammy, Emmy, tri Zlaté glóbusy i trofej z festivalu v Cannes, pričom je jedinou osobnosťou, ktorá získala všetky tieto ceny. Oscara si vyslúžila za hlavnú úlohu v snímke Pod vplyvom splnu (1987), pričom v roku 1984 ju nominovali za vedľajšiu rolu v dráme Silkwoodová (1983). Zahrala si napríklad aj vo filmoch Maska (1985), Čarodejnice z Eastwicku (1987), Morské víly (1990), Hráč (1992), Čaj s Mussolinim (1999) či Bratia ako sa patrí (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies