Chcete byť populárny? Zaplaťte si za to... Facebook skúša systém, kde si ľudia zaplatia 2 doláre, aby sa ich príspevky zobrazili vyššie

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 13:11 • 2 min
Chcete byť populárny? Zaplaťte si za to... Facebook skúša systém, kde si ľudia zaplatia 2 doláre, aby sa ich príspevky zobrazili vyššie

Chcete byť populárny? Zaplaťte si za to... Facebook skúša systém, kde si ľudia zaplatia 2 doláre, aby sa ich príspevky zobrazili vyššie

slovakia

left justify in out

imgMENLO PARK - Facebook testuje platenú službu "pay to be popular", ktorou chcú používateľom dopomôcť k vyššej pozornosti od ich priateľov.

Sociálna sieť začala ponúkať niektorým užívateľom funkciu nazývanú "Highlight", ktorá má zabezpečiť, že ich príspevky uvidí viac ľudí. Poplatok je zatiaľ 2 doláre.

Je to zatiaľ ich v poradí posledný pokus, ako by mohla gigantická sociálna sieť zarábať viac peňazí, v snahe upokojiť investorov pred verejným predávaním akcií na akciovom trhu.

Predvčerom Facebook predstavil svoj Application Store, kde si používatelia prvýkrát môžu platiť za aplikácie.

Najnovšie čísla ukazujú, že si v priemere len 12% z priateľov na Facebooku všimne aktualizáciu statusu.

Avšak nová funkcia 'Highlight' umožní užívateľom platiť za zobrazenie jedného z vašich príspevkov u viacerých priateľov. Táto funkcia je už testovaná niektorými užívateľmi na Novom Zélande, spolu s free verziou, ktorá už tiež vzbudila ich záujem.

Facebook vyhlásil: "Neustále testujeme nové funkcie v rámci webu. Tento konkrétny test je jednoducho zameraný na odhad záujmu ľudí o tento spôsob zdieľania s ich priateľmi."img

Užívateľom, ktorí sú v testovacej skupine, sa po aktualizácii statusu pod ním zobrazí možnosť “Highlight“, hneď vedľa "Like" a "Comment".
Po kliknutí bude užívateľom ponúknutých niekoľko cenových tarifov, ktoré Facebook testuje, vrátane toho, ktorý stojí 2 doláre za každý príspevok či komentár.

Predpokladá sa, že zvýraznené (Highlighted) príspevky by sa mali objaviť vyššie v Novinkách (News feed), zostanú viditeľné po dlhšiu dobu a zobrazia sa viacerým priateľom a odoberateľom (Subscriber).

Niektorí odborníci sa však domnievajú, že funkcia by jednoducho mohla užívateľa obťažovať.

Zdieľame názor, že na Facebooku by naďalej malo ísť o to, do akej miery sú vaše príspevky zaujímavé, a nie ako hlboká je vaša peňaženka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies