Chcela spáchať samovraždu: Dostala výpoveď, lebo nepoupratovala!

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 10:50 • 2 min
Chcela spáchať samovraždu: Dostala výpoveď, lebo nepoupratovala!

SAMOBOR/ZÁHREB - Miesto psychologickej a materiálnej podpory dal predseda miestneho súdu v chorvátskom meste Samobor Darko Župančič výpoveď upratovačke, ktorá sa "v dôsledku psychického rozrušenia pokúsila o samovraždu". Informoval o tom srbský spravodajský server Vesti-Online.com.

slovakia

left justify in out

Podľa policajnej správy, ktorú zamestnávateľ použil ako odôvodnenie výpovede, sa upratovačka 7. apríla tohto roka pokúsila o samovraždu skokom zo strechy okresného súdu v Samobore. Utrpela ťažké zranenia a po liečení v záhrebskej nemocnici pokračovala v terapii na psychiatrickej klinike, píše server.
      

Zamestnávateľ Župančič však ťažkú životnú drámu upratovačky využil na to, aby jej doručil výpoveď s odôvodnením, že kvôli pokusu o samovraždu nevykonala prácu, ktorú mala na starosti - upratovanie budovy súdu.
      

Chorvátsky syndikát štátnych a lokálnych úradníkov a zamestnancov označila krok predsedu samoborského súdu za bezpríkladný s tým, že bola "nešťastná žena de facto obvinená z toho, že pred pokusom o samovraždu nepoupratovala celú budovu súdu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies