Chárovi nepokazilo návrat ani meškanie: "Sú to veľmi prijemné pocity"

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 11:26 • 2 min
Chárovi nepokazilo návrat ani meškanie: "Sú to veľmi prijemné pocity"

Chárovi nepokazilo návrat ani meškanie: "Sú to veľmi prijemné pocity"

slovakia

left justify in out

img

Cestu víťaza Stanleyho pohára Zdena Cháru späť do rodnej krajiny poznamenali menšie dopravné problémy, no hokejista klubu zámorskej NHL Boston Bruins prišiel a spokojný, že je konečne doma. Prvý slovenský kapitán, ktorý zdvihol nad hlavu najslávnejšiu trofej, však nemá čas na oddych, keďže ho naplno zamestnávajú prípravy osláv a navyše ho zaskočila aj situácia okolo klubu z jeho rodného mesta Trenčína.
      "Priletel som predvčerom večer. Mali sme ťažké lety a oneskorenia, navyše neprišla batožina. Ale teraz je už všetko v poriadku. Ešte som sa nestretol s nikým z rodiny, ale teraz na to bude čas," povedal Zdeno Chára na štvrtkovom stretnutí s novinármi. "Návrat sprevádzali veľmi pekné pocity. Posledné dni bolo veľa cestovania, ale som rad, že som už doma a môžem sa sústrediť na veci okolo príchodu Stanleyho pohára a na čas s mojou rodinou. Teraz ma čaká oddych, ale prípravy príchodu nebudú ľahké. Našťastie mi veľa ľudí pomáha s organizáciou," priblížil svoj najbližší program.
      S rodinou sa síce ešte nestretol, ale v rodnom meste ho už stihli privítať niektorí bývalí spoluhráči z reprezentácie. "Mal som možnosť stretnúť sa s Paľom Demitrom hneď v prvý deň a s Majom Hossom pred pár minútami. Zagratulovali mi a našli sme si čas na pár viet. Ale viac na tie pocity a dojmy bude až potom," uviedol. Trenčianski hokejisti mu však oznámili aj smutnú správu ohľadom miestnej Dukly, ktorá má finančné problémy a v najhoršom prípade jej hrozí až zánik. "Som tu ani nie 48 hodín, mám minimum informácií, takže už len z tohto dôvodu nie je vhodné z mojej strany situáciu komentovať. Ale verím, že sa obe strany dohodnú."
      Chára dosiahol v uplynulej sezóne na absolútny Olymp klubového hokeja, keď ako kapitán priviedol v júni Boston Bruins k zisku slávneho Stanleyho pohára po výhre v siedmom zápase finále play off vo Vancouveri. "Určite najkrajší moment doterajšej kariéry bolo samotné prevzatie pohára a tie prvé sekundy potom. Ale ak môžem ešte niečo vyzdvihnúť, tak je to vidieť radosť na tvárach všetkých spoluhráčov, trénerov, lekárov, či masérov v tíme. To mi zostane vryté do pamäti do konca života."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies