Chára stihol všetko - bol pred oboma bránkami, na buly i pri góle

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:35 • 2 min
Chára stihol všetko - bol pred oboma bránkami, na buly i pri góle

Chára stihol všetko - bol pred oboma bránkami, na buly i pri góle

slovakia

left justify in out

img

V úvodnom zápase finálovej série o Stanleyho pohár bolo Zdena Cháru plné klzisko. Počas bostonských presiloviek sa slovenský obranca snažil cloniť brankárovi Vancouveru Robertovi Luongovi vo výhľade i strieľať zo svojej klasickej pozície na modrej čiare. Druhýkrát v sezóne sa postavil na vhadzovanie a opäť ho vyhral. Odohral vyše 28 minút, z toho šesť v oslabení a v oboch prípadoch išlo o maximálny počet spomedzi korčuliarov na ľade.
      Pri hre 5 na 5 nastupoval kapitán Bostonu zväčša proti bratom Sedinovcom, pričom švédske dvojičky zdarne "vygumoval". Nebolo to však nič platné, keďže 18,5 sekundy pred tretím klaksónom zlomil bezgólový stav domáci krídelník Raffi Torres a rozhodol tak o triumfe "kosatiek". Chára bol vtedy na ľade, zaváhanie kolegu Johnnyho Boychuka však nedokázal napraviť. "Prepadli sme na našej obrannej modrej čiare. Ryan Kesler predviedol peknú akciu, keď našiel voľného spoluhráča a ten namiesto strely zvolil prihrávku na tretieho útočníka, ktorý si nakorčuľoval pred bránku z druhej vlny. Pre nás to bol nešťastný moment, pretože sme odohrali skutočne vyrovnaný zápas," vyznal sa pre zámorské médiá Chára. Ten sa v osudovom okamihu vrhol Jannikovi Hansenovi pod korčule, lenže strelu mu nezablokoval, keďže dánsky útočník v poslednej chvíli prihral voľnému Torresovi, ktorý už nemal problém nasmerovať puk do odkrytej bostonskej bránky. "Udialo sa to strašne rýchlo. V takej situácii nemáte veľa času na rozmýšľanie, musíte reagovať okamžite. Hansen korčuľoval na mňa v plnej rýchlosti, bol som si stopercentne istý, že bude strieľať, no on zvolil ešte krajšie riešenie. Je nešťastím, že sa niečo také stalo v posledných sekundách stretnutia," pokračoval.
      Zápas sa hral v obrovskom tempe, presne tak, ako Chára očakával. "Bol to skvelý, veľmi tesný duel. Priniesol množstvo súbojov, obe strany dostali výhodu presilovky o dvoch hráčov, ale nevyužili ich," komentoval dianie na ľadovej ploche slovenský dlháň. Bostončanom sa celé play off nedarí hra v početnej výhode a ani v úvodnom finálovom dueli si bilanciu v tejto činnosti nevylepšili, keď zo šiestich príležitostí nepremenili na gól ani jednu. "Myslím si však, že nám už presilovka ide lepšie. Dobre si v nej vymieňame puk, dostali sme sa k niekoľkým kvalitným strelám, vytvorili sme si v nej šance, len ešte musíme nájsť cestu ku gólu," tvrdí hráč s číslom 33 na drese, ktorý sa v pozícii centra snažil pred Luongom párkrát tečovať nahodený puk. "Niekedy je to ťažké, ale budem to naďalej skúšať," sľúbil.
      Počas prvých troch sérií play off nastupoval Chára v obrannej dvojičke s Nemcom Dennisom Seidenbergom, v prvom finálovom súboji však po boku trenčianskeho valibuka ocital častejšie Kanaďan Boychuk. „Snažili sme sa zmeniť zloženie defenzívnych dvojíc, aby sme lepšie pokrývali súperových hráčov. Musíte byť schopní hrať s kýmkoľvek," hovorí víťaz Vezinovej trofeje spred dvoch rokov a tohtoročný horúci kandidát na prestížne ocenenie. V prvom dejstve sa netradične postavil na vhadzovanie a rovnako ako proti Mikeovi Cammallerimu v sérii s Montrealom ho dokázal vyhrať. Pritom proti nemu stál taký borec ako Ryan Kesler, ktorý mal počas základnej časti úspešnosť na buly 54,6 percent... Bruins prehrávajú v sérii 0:1, ak však v noci na nedeľu uspejú oni, budú po úvodných dvoch súbojoch na ľade Vancouveru tým spokojnejším tímom. "Musíme sa znovu zoskupiť, udržať koncentráciu a dobre sa pripraviť na ďalší zápas," dodal Chára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies