Chamtivý: Britský poslanec si nechal preplatiť stometrovú cestu!

NETKY.SK • 7 Október 2013, 11:44 • 2 min
Chamtivý: Britský poslanec si nechal preplatiť stometrovú cestu!

LONDÝN – Hovorí sa, že poslanci sú neuveriteľne chamtiví. Túto ľudovú múdrosť povýšil bývalý britský minister obrany Liam Fox na úplne iný level. Nechal si totiž preplatiť stometrovú cestu autom. Dostal za ňu tri penny.

slovakia

left justify in out

Fox je v súčasnosti členom britského parlamentu za konzervatívnu stranu. V Októbri minulého roku bol na návšteve betonárne v meste Yatton a odtiaľ sa vydal na stretnutie s voličmi, asi sto metrov od fabriky. Podľa stránky BBC News si túto cestu nechal Fox preplatiť a dostal za ňu 3 penny, čo je v prepočte 4 centy, alebo 1 koruna a 20 halierov na „staré“ peniaze.

Mnohí Briti sú pobúrení a chytajú sa za hlavu, ako môže byť Fox taký drzý a nechať si od štátu preplatiť tak zanedbateľnú čiastku. Nejednalo sa však iba o jednu položku. Podľa BBC News bolo vo Foxovej dokumentácii o výdajoch za minulý rok ďalších 15 položiek menších ako 1 libra, ktoré si nechal prepaltiť.

Fox sa však vyhovára na to, že túto dokumentáciu má na starosti jeho kancelária. „Všetky moje výdavky sú v súlade s pravidlami pre preplatenie cestovných výdavkov,“ povedal Fox, ktorý ročne zarába v prepočte okolo 65-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies