Cez víkend nepôjdu vlaky z Petržalky do Rakúska

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 16:24 • 2 min
Cez víkend nepôjdu vlaky z Petržalky do Rakúska

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje cestujúcich, že počas najbližšieho víkendu nebudú do Rakúska premávať vlaky.

slovakia

left justify in out

Od soboty 17. mája od 08:00 až do pondelka 19. mája do 04:00 bude vylúčená doprava na 20-kilometrovej trase Parndorf - Kittsee. Všetkých 10 párov regionálnych vlakov premávajúcich na trase Bratislava Petržalka - Gattendorf - Bruck/Leitha - Wien Hauptbahnhof nahradia autobusmi, výluka platí pre vlaky v oboch smeroch. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

 

Vlakovú dopravu do Rakúska vylúčia pre stavebné práce na trati na rakúskom území, výluku robia Rakúske železnice (ÖBB). Náhradný autobus bude zo stanice Bratislava Petržalka odchádzať 45 minút pred pravidelným odchodom vlaku z petržalskej stanice do Bruck/ Leitha. Autobus sa zastaví vo všetkých obciach podľa platného cestovného poriadku odrieknutého vlaku. V stanici Parndorf alebo Bruck/Leitha môžu cestujúci prestúpiť na pravidelný vlak smerom na Viedeň. Do Rakúska sa budú môcť cestujúci dostať aj náhradným autobusom, ktorý pôjde z Petržalky do Bruck/Leitha v čase pravidelného odchodu vlaku. Autobus pôjde bez zastávok po diaľnici až k stanici Bruck/Leitha. Na rakúskej stanici potom môžu cestujúci prestúpiť do ktoréhokoľvek vlaku do Viedne. ZSSK upozorňuje, že počas výluky vlakov nebudú môcť v náhradných autobusoch prepravovať bicykle. Podrobnosti o výluke a cestovné poriadky náhradnej autobusovej dopravy sú zverejnené na www.slovakrail.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies