Cez Veľkú noc si môžu lyžiari užiť jarnú lyžovačku

NETKY.SK • 20 Apríl 2011, 12:03 • 2 min
Cez Veľkú noc si môžu lyžiari užiť jarnú lyžovačku

Cez Veľkú noc si môžu lyžiari užiť jarnú lyžovačku

slovakia

left justify in out

img

Minulotýždňová nádielka snehu pomohla lyžiarskym strediskám v Tatrách, a tak sa môžu lyžiari tešiť na veľkonočnú lyžovačku v strediskách v Jasnej v Nízkych Tatrách a na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách.
      Podľa informácií, ktoré TASR poskytla Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts, by sa malo dať lyžovať v Lomnickom sedle nad Tatranskou Lomnicou. "Podmienky sa zatiaľ javia ako dobré, k dispozícii však budú všetky lanovky v Tatranskej Lomnici, a to aj pre pešiakov, ktorí už idú skôr len na výlety, nie lyžovať," doplnila.
      Ešte stále sa bude lyžovať aj v Jasnej, tam šesťsedačka Záhradky – Rovná hoľa premáva aj cez týždeň. Ostatné lanovky medzi Jasnou a Lukovou, z Bielej Púte na Lukovú, Záhradky – Priehyb a Grand – Brhliská budú premávať len počas veľkonočných sviatkov, teda od piatka (22. 4.) do pondelka (25. 4.). "Dobré podmienky sú ešte na zjazdovkách FIS a na pretekárskej, inde sú už obmedzené," priblížila Šarafínová.
      Bohatý program čaká lyžiarov počas veľkonočných sviatkov na Štrbskom Plese. Stredisko bude otvorené od 8.30 do 16. h. V prevádzke budú lanovka na Solisko a vlek Interski. "Lyžovať sa bude na zjazdovkách Solisko, Esíčko a Interski v závislosti od podmienok," uviedla Lenka Maťašovská z Parku Snow. Jazdiť bude aj bezplatný skibus, návštevníkom budú k dispozícii i bezplatné parkovisko pri hoteli FIS a centrálne parkovisko pri železničnej stanici.
      Maťašovská ďalej informovala, že kto príde na Veľkonočnú nedeľu (24. 4.) lyžovať v kostýme, bude si môcť užiť lyžovačku zadarmo. "Pripravený je karneval pre malých aj veľkých, prebehnú súťaže o najrýchlejšiu, najoriginálnejšiu masku a pochováme snehovú vločku, čím ukončíme zimnú sezónu," doplnila. Chýbať by nemala ani tradičná slovenská oblievačka a stavanie mája. Na pódiu sa o zábavu postará hudobná skupina Ščama, celým programom bude sprevádzať Andrej Bičan.
      Veľkonočný pondelok (25. 4.) sa bude na Solisku niesť v tradičnom podujatí, ktorým je pochovávanie lyže v smútočnom sprievode. "Opäť nebude chýbať tradičná oblievačka, vykopeme loptu a zahráme si aj volejbalový turnaj na snehu. Pivo, varené víno a guláš budú počas celého dňa zadarmo," dodala Maťašovská.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies