Cez Lamanšský prieliv sa plavia ruské vojenské lode

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 14:25 • 2 min
Cez Lamanšský prieliv sa plavia ruské vojenské lode

MOSKVA – Konvoj ruských vojenských lodí vstúpil v utorok do Lamanšského prielivu na ceste do severného Atlantického oceánu, kde sa zúčastnia na veľkom námornom a protivzdušnom cvičení.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom ruská Severná flotila. Štyri plavidlá na čele s protiponorkovou loďou Severomorsk sa podľa nej zúčastňovali na manévroch v Biskajskom zálive pri pobreží Francúzska a Španielska. Agentúra Interfax predtým informovala, že lode uskutočnia cvičenie v Lamanšskom prielive, vyhlásenie flotily to však nepotvrdilo.


Plavidlá cvičili v Biskajskom zálive od konca minulého roku. Na severovýchode Atlantického oceánu teraz podniknú „komplexné manévre protivzdušnej a protiponorkovej obrany“. Ich pohyb v Lamanšskom prielive monitoruje britské ministerstvo obrany, podľa ktorého lode neuskutočňujú žiadne cvičenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies