ČEZ kúpil nemeckého poskytovateľa energetických služieb Elevion

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 17:37 • 2 min
ČEZ kúpil nemeckého poskytovateľa energetických služieb Elevion

PRAHA - Česká energetická skupina ČEZ kúpila nemeckú spoločnosť Elevion od fondu Deutsche Private Equity, ktorá poskytuje energetické služby priemyselným a stavebným podnikom. Cenu obchodu spoločnosť nezverejnila.

slovakia

left justify in out

V rámci skupiny ČEZ bude Elevion sesterskou spoločnosťou firmy ČEZ ESCO. Ako uviedol generálny riaditeľ ČEZ Daniel Beneš, ČEZ ESCO je dnes najvýznamnejším hráčom na českom trhu a stáva sa aj najväčším poskytovateľom ESCO služieb v regióne strednej a východnej Európy. "V súlade s našou stratégiou chceme teraz tento typ podnikania rozvíjať aj v ďalších štátoch, ktoré sú Českej republike blízke z pohľadu energetických trhov a hospodárskeho prostredia," uviedol Beneš.

 

Elevion sa zameriava ako na inštaláciu energetických zariadení v nových budovách, tak na zvýšenie účinnosti energetického hospodárstva starších objektov. Ide najmä o dodávky elektrických zariadení a technologických systémov, inštaláciu vzduchotechniky či kompletnú technickú správu budov.

 

Skupinu Elevion tvorí 32 dcérskych spoločností s centrálou v meste Jena. Zamestnáva vyše 1800 zamestnancov. Tržby v minulom roku presiahli 300 miliónov eur. Ako uviedol hovorca ČEZ Roman Gazdík, tržby Elevionu rástli v posledných piatich rokoch priemerným tempom viac než 30 % ročne, pričom medzi zákazníkov spoločnosti patria významné firmy z leteckého, automobilového, potravinárskeho, zdravotníckeho či technologického priemyslu.

 

ČEZ ESCO dosiahla vlani tržby za viac než 3 miliardy Kč (114,74 milióna eur). Medziročne to znamená rast o 57 %. Celá skupina ČEZ vlani utŕžila 203,7 miliardy Kč, medziročne o 3 % menej. Čistý zisk skupine vlani klesol o 29 % na 14,6 miliardy Kč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies