Cez Európsky týždeň mobility bude MHD pre vodičov v Bratislave zadarmo

NETKY.SK • 14 September 2016, 21:00 • 2 min
Cez Európsky týždeň mobility bude MHD pre vodičov v Bratislave zadarmo

BRATISLAVA – Šoféri môžu od soboty do štvrtka (17. - 22.9.) nechať svoje autá doma a cestovať v bratislavskej MHD bezplatne. V prípade kontroly revízormi im postačí mať so sebou len platný vodičský preukaz, vydaný na Slovensku či v inom členskom štáte EÚ. Hlavné mesto sa po roku totiž zapojí opäť do Európskeho týždňa mobility.

slovakia

left justify in out

Počas týždňa mobility čakajú obyvateľov i návštevníkov Bratislavy aj iné akcie. Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej sa napríklad v piatok o 10.00 h bude maľovať zastávka MHD Pekná cesta v rámci projektu Mestského parlamentu mladých. V ten istý deň po 14.00 h bude v bratislavských uliciach prebiehať európska cezhraničná cyklistická jazda NowWeBike s názvom Cesta nádeje. Tá odštartovala 18. augusta v Kodani a jej cieľ bude 17. septembra vo Viedni. Štyroch zahraničných cyklistov, ktorí absolvujú celú trasu tak budú sprevádzať slovenskí cyklisti. Súčasne bude prebiehať aj charitatívne podujatie Na kolesách proti rakovine.

 

Pre summit lídrov EÚ v Bratislave bude v piatok pre všetkých cestujúcich MHD v hlavnom meste zadarmo. Bezplatne bude možné cestovať v tento deň aj v rámci Bratislavského kraja regionálnou autobusovou dopravou.

 

V sobotu (17.9.) čaká na fanúšikov MHD Deň otvorených dverí Dopravného podniku Bratislava. Pri prehliadke vozidlového parku môžu obdivovať historické i nové moderné vozidlá. Taktiež budú pripravené odborné prednášky či prezentácie záchrannej zdravotnej služby. „Novinkou tohtoročného Dňa otvorených dverí bude špeciálny konvoj až šiestich historických električiek, ktorý bude vypravený o 14.00 h priamo z Jurajovho Dvora. Fanúšikovia sa môžu previezť po trase Jurajov Dvor – Vajnorská – Námestie SNP – Obchodná – Radlinského – Račianske mýto a svoju jazdu konvoj ukončí vo vozovni Krasňany,“ priblížila Skokanová.

 

V sobotu od 13.00 do 19.00 h organizuje na Šafárikovom námestí vydavateľstvo DAJAMA v spolupráci s Cyklokoalíciou akciu Všetci na bajk – na bajku do mesta. Na návštevníkov čaká cyklojoga, diskusia o mestskej cyklistike či cyklologistike. Chýbať nebude ani spoločná cyklojazda. V pondelok (19.9.) od 09.00 do 11.30 h budú mať záujemcovia možnosť zajazdiť si po uliciach Starého Mesta na elektrickej trojkolke. Vo štvrtok doobeda má mestská polícia pripravený dopravný kurz pre deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies